Ragu alla Bolognese

Ruoka, jota kutsumme Bologneseksi on alkuperäiseltä nimeltään Ragu alla Bolognese, eli Bolognalainen Ragu kastike. Ragu puolestaan tarkoittaa lihakastiketta, joka yleensä tarjotaan pastan kanssa. Suomessa tämä kastike on usein hyvin tomaattinen, Bolognassa kuitenkin perinteisesti kastike on hieman lihaisampi ja sen valmistuksessa käytetään tomaattien lisäksi punaviiniä.

Raaka-aineet:

2 kpl Salottispiulia

2 kpl Keskikokoista porkkanaa

3 kpl Valkosipulin kynttä

Oliiviöljyä paistamiseen

1 prk Tomaattimurskaa (Käytän yleensä Muttia)

400 g Naudan jauhelihaa (Haen jauhelihan palvelutiskiltä, jolloin jauheliha on tuoretta)

3 rkl Lihafondia

0.75 dl Punaviiniä

Suolaa, pippruia ja sokeria maustamiseen oman maun mukaan

1 pnt Tuoretta minttua hienonnettuna

1 pnt Tuoretta basillikaa hienonnettuna

1 pnt Tuoretta Oreganoa hienonnettuna

Parmesaaniraastetta tarjoiluun

Ragun valmistus alkaa soffritton valmistuksessa, kuten Italialaiset kastikeruuat yleensä. Soffritto on hienonnettu kasvissekoitus, joka kuullotetaan oliiviöljyssä. Perinteisiä soffritto aineksia ovat sipuli, valkosipuli, porkkana ja selleri. Bolognesen käytän yleensä porkkana-sipuli-valkosipuli yhdistelmää.

Seuraavaksi tomaattimurksa paistetaan öljyssä, näin tomaatista katoa kitkeryys ja hedelmästä saadaan esiin sen makeus. Samanaikaisesti jauheliha lisätään soffrittoseoksen sekaan ja ruskistetaan. Lisää tomaattimurska jauheliha-soffriittoseoksen sekaan kun jauheliha on ruskistunut. Lisää sekaan vielä fondi, punaviiini ja mausteet, anna hautua miedolla lämmöllä vähintään 30 minuttia.

Tarkista kastikkeen maku, lisää joukkoon lopuksi hienonnetut yrtit, tarjoile tuoreen pastan ja raastetun parmesaanin kera. DSC02451

Ragun kanssa sopii täyteläinen viini, kuten esimerkiksi Italialainen Perticaia. Viinin on valmistettu Sangiovesesta, Sagrantinosta ja Colorinosta. Viini on täyteläinen,  aavistuksen hapokas, paahteinen ja aavistuksen mausteinen. Viini kaipaa ilmausta, joten avaa pullo ja kaada dekantteriin vähintään tuntia ennen tarjoilua.

http://www.alko.fi/tuotteet/480367/?fromsearch=true

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s