Pasta al pomodoro e mandorle

Cortina d’Ampezzossa sijaitsee ravintola nimeltään Ariston – Ariston on perheen omistama ravintola, jonne on syytä mennä heti klo 19:00 kun ovet aukeaa, mikäli mielii saada pöydän. Ariston on yksi lempiravintoloistamme koko maailmassa, paikka ei ole hieno, vaan ihan tuiki tavallinen italialainen ravintola. Ariston tarjoilee perinteisiä Veneton alueen ruokia ja maailman parasta Pizza Quatro Formaggiota. Pelkästään tämän pizzan takia voisimme matkustaa Cortinaan, onneksi kaupungissa on meille paljon muutakin mieluista, kuten laskettelumahdollisuuksia ja vuoria kiivettäväksi kesäaikaan. Tuota pizzaa emme pysty toisintamaan Suomessa, vaikka haluaisimme, täältä ei nimittäin saa Dobbiaco juustoa – paikan omistava rouva ystävällisesti kertoi meille juustot, joita pizzassa käytetään. Pitkän tarinan lopputulema on se, että tämä pasta on yksi suosikkiannoksistani kyseisen ravintolan listalla, enkä ole missään muualla törmännyt pastaan, joka sisältää manteleita.

Tomaatti-mantelipasta kahdelle

Ainekset:

14 kpl Isoja kirsikkatomaatteja

50 g Kokonaisia manteleita

200 g Spagettia

2 kpl Valkosipulinkynttä

Reilusti oliiviöljyä

Reilusti Maldon Suolaa

Kourallinen Basilikan lehtiä

Laita tomaatit uuninkestävään vuokaan tai alumiinivuokaan ja lorauta pintaan oliiviöljyä. Kypsennä tomaatit joko grillissä tai uunissa (200c 15 min). Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, muista suolata keitin vesi reilulla suolalla, veden tulisi olla yhtä suolaista kuin Välimeri. Kuumenna pannulla oliiviöljy, lisää pannulle valkosipuli ja rouhitut mantelit, lisää lopuksi keitetty spaghetti ja sekoita ainekset keskenään. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Annostele spaghetti lautasille, ripottele pintaan silputtuja basilikan lehtiä. Aseta lautaselle myös kypsennetyt tomaatit.

Tarjoile pasta Italialaisen Pinot Grigion kera!

Lisää pastareseptejä:

Nopea pastasalaatti pestolla

Pikainen punajuuripasta

Kesäkurpitsapasta kampasimpukoilla

Ragu alla bolognese

Seuraa meitä instagramissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s