Pastaa, tuorepastaa, itse tehtyjä ravioleja

Mä söisin pastaa, vaikka joka päivä ja jos niin tekisin, olisin pyöreä kuin plussapallo, oranssit housut löytyy jo joten tarvitsisi vain oranssin pallonmuotoisen paidan. Mieheni ei ymmärrä pastaa, tämä lienee vyötäröni pelastus.Pastan suhteen olen yrittänyt kaikki konstit, jotta saisin hänet ymmärtämään kyseisen ruoan hienouden, toistaiseksi ainoa pastaruoka josta hän on todella pitänyt, oli rapea lasagne jonka hän söi Modenassa. Täytyy siis jatkaa väsyytstaistelua, vielä tulee se päivä, kun onnistun tekemään pastaruuan josta hän todella pitää. Toistaiseksi ei edes itse pastan tekeminen ole asiaan auttanut, mutta tässä silti ohje, koska mielestäni pasta ja etenkin itsetehty pasta on todella hyvää sanoo hän mitä tahansa.

Raaka-aineet: 
3 dl Durumjauhoja
2 kpl Kananmunia
2 tl Oliiviöljyä
2 tl Suolaa
Valmistusohje:

DSC02443Tee jauhoista keko leivinalustalle, koverra keskelle kekoa kuoppa lisää kuoppaan loput raaka-aineet. Sekoiota varovasti jauhoja keskiosaan, niin, että öljy ja kananmunat eivät pääse luiskahtaamn keon reunojen yli. Kun keskiosa ei enää ole juoksevaa, vaivaa kaikki jauhot taikinaan. Vaivaa leivinlaudalla kunnes taikina on sileää eikä enää murene.

Valmis pastataikina

Aseta taikina vähintään puoleksi tunniksi jää
kaappiin lepäämään. Leikkaa taikina neljään osaan
ja kaulitse taikina ohuiksi levyiksi, voit myös käyttää pastakonetta. Mikäli teet pastataiki
nasta tagliatellea tai spagettia, kaulitse taikina niin ohueksi, että se on melkein läpinäkyvää.

Kun teet ravioleja tai muita täytettyjä pastoja, kannattaa pasta jättää aavistuksen paksummaksi, jotta taikina ei repeä niin herkästi täytettäessä.


Sitruuna-mozzarella täyte:

2 kpl Buffalamozzarella palloja

0.5 pnt Basillikaa hienonnettuna

0.5 pnt Oreganoa hienonnettuna

3 rkl Sitruunaoliiviöljyä

Suolaa ja pippuria maustamiseen

Revi mozzarella hienoiksi paloiksi, lisää muut ainekset, sekoita ja anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

Laita teelusikalla täytettä pineinä kekoina pastalevylle, jätä reilusti tilaa täytekekojen väliin. Aseta toinen pastalevy täytteen päälle. Varmista, että pastalevyjen väliin ei jää ilmaa. Painele pastalevyt yhteen raviolitäytteen ympäriltä. Leikkaa raviolit irti toisistaan. Keitä ravioleja 2-4 minuuttia reilusti suolatussa vedessä. Nosta raviolit varovasti reikäkauhan avulla siivilään ja huuhtele varoivasti kylmällä vedellä. Kylmä vesi lopettaa pastan kypsymisen ja estää ravioleja tarttumasta toisiinsa. Liian kova vesisuihku voi kuitenkin repiä pastan rikki, joten älä avaa hanaa täydellä teholla.

Tarjoile raviolit Ragu Alla Bolgnesen kera!

https://vattuniemenviinikerho.net/2015/09/26/ragu-alla-bolognese/

DSC02448

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s