Oluttasting ETKO Brewing

Sitten olisi vuorossa Oluttasting numero 3. Pitäydymme edelleen kotimaisten pienpanimoiden joukossa, tällä kertaa vuorossa Stadilainen ETKO Brewing. Tällä kertaa mennään tastingissä tyylikkäästi laidasta laitaan aloittaen poskia kutittelevaasta gosesta, päätyen mustaan makean maltaiseen stouttiin.

ETKO Brewing

ETKO Brewing perustettiin vuonna 2017. Panimon perusti kolme kaverusta, jotka tutustuivat toisiinsa olutta nauttien. Pienpanimokulttuurin kasvun innoittamina kolmikko alkoi panna olutta Töölöläisen asunnon kylpyhuoneessa. Heitä yhdisti intohimo käsityöläisyyteen ja laadukkaisiin raaka-aineisiin. Kaupan hyllyille saakka pääseminen vaati ehtymätöntä janoa, ripausta neuroosia, lukuisia tieteellisiä artikkeleita ja lukuisia yrityksiä.

Kolmikkoa yhdistää oluen lisäksi intohimo musiikkia, matkustusta, designia ja ruokaa kohtaan. ETKO Brewingin oluet ovat raikkaita, helposti lähestyttäviä, joskus seikkailunhaluisia, aina korkealaatuisia ja käsityönä Helsingissä tehtyjä.

ETKO brewingin tuotteita löytyy hyvin varustetuista K-kaupoista, sekä ETKON omasta myymälästä.

ETKO Tasting

Valitsimme tastingiin 4 olutta ETKO Brewingin valikoimasta;  Blueberry Squeezy, Mix and Match Vol.2, Wrist-O ja Night Shift. Mukana siis tällä kertaa Gose, NEIPA, Rye Pale ale ja Milk Stout.

Blueberry Squeezy Blogi
BLUEBERRY SQUEEZY

Blueberry – Lemon Gose 4.0%

Suolaisen kirpeä Blueberry Squeezy on kuin tehty kesäiselle (käpy-)hiekkarannalle. Väriltään olut on utuisen vadelmainen. Oluen tuoksu on hapanoluelle tyypillinen, lisäksi siitä voi löytää makeita vivahteita. Maultaan olut on melko kirpeä ja suolainen, kevyen raikas ja lempeän mustikkainen. Maussa voi havaita aavistuksen verran katkeroa.

Mix And MAtch Vol 2 Blogi
MIX AND MATCH VOL.2

New England IPA 5.5%

Mix And Match on NEIPA oluelle tyypillisen samea ja väriltään kullankeltainen. Tuoksussa havaittavissa Mangoa ja yrttisyyttä. Maku on pehmeä ja kermainen. Oluessa on terhakka kupla. Jälkimausta voi löytää trooppisuutta ja kevyttä katkeroa.

Wrist-O Blogi
WRIST-O

Hazy Rye Pale Ale 5.5%

Wrist-O on tyyliltään Hasy Rye Pale Ale, eli rukiista valmistettu samea olut. Väriltään olut on samean simamainen. Tuoksu on maltaisen makea ja siitä voi löytää humalaa ja katkeroa. Maku on rukiisen täyteläinen, maussa lisäksi miellyttävää katkeroa.

Night Shift Blogi
NIGHT SHIFT

Milk Stout with Cacao Nibs & Vanilla 5.0%

Stout on brittiläistyylinen tumma olut, jota on saatavilla monissa vaatteissa… makeana, kuivana, kepeänä, täyteläisenä sekä kaikkia edellä mainittuja tyylejä sekoitettuna ristiin ja rastiin. Värinsä stout saa porterin tapaan tummista paahdetuista maltaista, jotka tietysti näyttelevät pääosaa myös tuoksussa ja maussa. Jotta stoutista saa kaiken ilon irti, ei tätä olutta kannata nautiskella jääkaappikylmänä. Stoutille hyvä nautiskelulämpötila on noin 10-16 astetta, jolloin oluen aromit tulevat esiin. Liian kylmä olut on toki virkistävä, mutta samalla aromit jäävät maistamatta ja voisi hyvin juoda vaikka soodavettä… ja sitähän me emme halua!

Tämä olut on väriltään kuin Espressoa, eli lasissa mustaa ja pöydälle läikytettynä tumman ruskeaa. Night Shiftissä on lasiin kaadettaessa erittäin runsas vaahto. Tuoksu on paahteisen maltainen, makeahko ja siitä voi erottaa häivähdyksen kahvin tuoksua. Maussa on havaittavissa pehmeitä kahvin aromeja, suklaisuutta sekä häivähdys vaniljaa. Lopputulos on miellyttävän kepeä eikä makeutta ole liikaa. Night Shift toimii siis hyvänä nautiskelu oluena myös ilman jälkkäriä (usein makea ja tuhti stout on parhaimmillaan jälkkärin kaverina, wink wink).

Mikäli haluat lukea aiemmat tastingit, löydät Coohead Brewing tastingin täältä ja Fat Lizard tastingin täältä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s