Japanilainen lohikulho

Helsingin Vallilassa sijaitsee pieni ravintola nimeltään Mashiro. Heidän ruokalistallaan on erilaisia kulhoruokia, suurimmassa osassa pääosaa näyttelee riisi ja lohi. Mashiro kuului suosikkilounaspaikkoihin, kun työskentelin Vallilassa, mutta nyt kun en pääse paikanpäälle viikoittain tai edes puolivuosittain, päätin yrittää tehdä annoksista toisinnon, tai ainakin oman versioni.

Valmistusaika 30 min, annoksia 2

Ainekset:

5 dl Dashilientä (keitä 3 rkl katsuobushia, eli savustettua ja kuivattua bonitokalaa, sekä 2 lehteä kombua 5,5 dl:ssä vettä noin 10 minuutin ajan, siivilöi liemi ja anna jäähtyä)

2 dl Sushiriisiä

200 g Lohta tai kylmäsavulohta

Ripaus savustettua Maldon suolaa

1 kpl Avokado

4 rkl Soijaa

1 tl Seesaminsiemeniä

2 tl Rajua tai 2 tl seesamiöljyä ja ripaus Tabascoa

 

Valmistus:

Huuhtele sushiriisi kylmällä vedellä, kunnes tärkkelys on irronnut ja huuhteluvesi on kirkasta. Laita huuhdeltu riisi kattilaan, lisää 4 dl dashilientä. Laita kattila hellalle ja kuumenna kiehuvaksi. Kun neste alkaa kiehua, laske lämpö ykköselle ja anna riisin hautua kannen alla. Riisi on valmista kun kaikki neste on imeytynyt riisiin.

Valmista kastike: sekoita keskenään 1 dl dashilientä, sojia, murskatut seesaminsiement ja Raju.

Viipaloi lohi ohuiksi siivuiksi. Ripottele lohen pinnalle suolaa, mikäli käytät kylmäsavustettua lohta, suolaa ei tarvita. Paahda lohen pinta kaasupolttimella. Mikäli sinulla ei ole kaasupoltinta, voit tarjoilla kulhot paahtamattomalla kylmäsavulohella tai paistaa lohiviipaleita kevyesti pannulla.

Jaa kypsä riisi kahteen kulhoon ja muotoile riisistä kulhoihin keko. Asettele lohiviipaleet keon peitteeksi. Viipaloi avokado ja asettele avokadot lohen päälle. Tarjoile soija-dashikastikkeen kera.

IMG_5464

2 vastausta artikkeliin “Japanilainen lohikulho”

Jätä kommentti