Tonkatsu

Tonkatsu on japanilainen paneroitu porsaanleike, joka tarjoillaan usein keitetyn riisin, raastetun retikan tai kaalin kera. Lisäksi tonkatsun kanssa tarjoillaan tonkatsu -kastiketta. 

Tonkatsu

Porsaanleikettä, ohueksi hakattuna

Kananmunaa

Vehnäjauhoja

Panko -jauhoja (japanilainen korppujauho)

Suolaa ja pippuria

Kasviöljyä uppopaistamiseen

 

Mausta leikkeet suolalla ja pippurilla, pyöräytä leikkeet vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeisenä pankojauhoissa. Uppopaista, kunnes leikkeet ovat saaneet kauniin ruskean värin.

DSC03244


 

Perinteistä poiketen tarjoilen tonkatsun porkkana-seesamisalaatilla

Porkkana-seesamisalaatti

Porkkanaa

Korianteria

Seesaminsiemeniä

Seesamiöljyä

Miriniä

Limenmehua

Suolaa ja pippuria

Raasta porkkanat ja hienonna korianteri. Sekoita keskenään porkkana, korianteri ja seesaminsiemenet. Mausta Seesamiöljyllä, Mirinillä, limenmehulla, suolalla ja pippurilla.


 

Tonkatsu kastike

Tonkatsu kastike valmistetaan useista kasviksista ja hedelmistä, kuten tomaatBull Dog Tonkatsu Sauceeista, luumuista, taateleista, omenista, sitruunanmehusta, porkkanoista, sipuleista ja selleristä. Lisäksi kastikkeeseen käytetään kymmeniä mausteita, soijakastiketta, etikkaa ja sokeria. Kastikkeen tekeminen on haastavaa, eikä kaikkia raaka-aineita valitettavasti helposti Suomesta löydä.

Suosituin valmiskastike on buldog -kastike. Buldog -kastiketta myydään suurimmassa osassa aasialaisia ruokakauppoja. Mikäli lähimarketista kyseistä tuotetta ei löydy, voi sen myös tilata Amazonista. Mikäli kuitenkin haluat tehdä tonkatsukastiketta muistuttavan kastikkeen kotona tee näin:

Sekoita kulhossa keskenään 1 rkl ketsuppia, 2,5 tl worcestershire kastiketta, 1,5 tl osterikastiketta ja 1 tl sokeria. Maista ja muokkaa oman maun mukaan!

DSC03241

Tarjoile Asahi -oluen kera!

2 vastausta artikkeliin “Tonkatsu”

Jätä kommentti