Papadomit

Voisi ehkä todeta, että itse tekemisen into on mennyt astetta liian pitkälle, kun jauhot pitää jauhaa itse. Olin kuitenkin päättänyt kokeilla Papadomien tekemistä itse, eikä Urid jauhoja vaan mitenkään Helsingistä löytynyt!

Urid linssejä myydään Hakaniemen Vii-Voan liikkeessä, joten päädyin ostamaan ne. Seuraavan oli keksittävä, miten linssit muutetaan jauhoksi, tässä käytin kahvimyllyä kaikkein hienoimmalla asetuksella. Jauhoista tuli mielestäni astetta liian karkeat, näni ollen taikinasta ei saanut ihan niin ohutta kuin olisin toivonut.

Lopulta tuo jauhojen jauhaminen oli aika kivuton prosessi, joten valmistan varmaan toistamiseen papadomeja samalla menetelmällä, minulla kun on vielä yksi pussillinen linssejä kotona. Mutta jatkossa saatan harkita jauhojen tilaamista verkosta, niitä kun saa ainakin englantilaisesta verkkokaupasta tilattua. Joka tapauksessa lopputulos oli niin herkullinen, että näitä tehdään varmasti uudestaan tavalla tai toisella.

Raaka-aineet:
500 g Urid linssejä TAI 6 dl Uridjauhoja
2 dl Vettä
2 tl Korianterinsiemeniä murskattuna
2 tl kuminaa
1 tl Suolaa
2 tl Valkosipulijauhetta

Jauha linssit mahdollisimman hienoksi jauhoksi. Sekoita 5 dl uridjauhoja ja muut aineet keskenään, lisää kuitenkin vesi pienissä erissä, koska jauhojen karkeus vaikuttaa veden määrään. Karkeammat jauhot kaipaavat enemmän vettä, kun taas hienompiin jauhoihin riittää vähäisempi määrä vettä. Vaivaa taikinaa, kunnes se ei enää ole tahmeaa. Voit käyttää öljyä käsien ja leivinlaudan suojana. Käytä loput jauhot leivontavaiheessa kaulimisen apuna.

Kauli taikina mahdollisimman ohueksi. Leikkaa taikinasta sopivan kokoisia keksejä. Kuivata papadomit uunin matalimmalla teholla, kunnes ne tuntuvat kosketettaessa kuivalta.

Säilö kuivatut papadomit ilmatiiviissä astiassa.

Ennen tarjoilua, uppopaista papdomit, papadomit ruskistuvat kuumassa rasvassa todella nopeasti, joten ole tarkkana! Suolaa ja mausta papdomit heti uppopaiston jälkeen. Uppopaistetut papadomit säilyvät nekin hyvin, joten ne voi paistaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s