Sipuli-Calvados tarte tatin

Tämä Sipuli tarte tatin saa ihanaa omenaista makua Calvadoksesta. Piiras on oivallinen tarjottava loppuvuoden juhliin, sillä sopii täydellisesti alppijuustojen kanssa tai sellaisenaan tarjottavaksi. Lasiin tietysti tilkka Calvadosta.

Raaka-aineet

Taikina:

(Voit myös käyttää kaupan voitaikinaa)

125 g Jauhoja

125 g Voita

1 dl Vettä

1 tl Suolaa

Täyte:

8-10 kpl Pieniä sipuleja – valitse sipulit oman maun mukaan, esim. keltasipuli, punasipuli

1 dl Châteu du Breuil Calvados V.S.O.P

0,4 dl Sokeria

50 g voita

Valmista taikina: Siivilöi jauhot ja suola kulhoon, lisää 125 g huoneenlämpöistä voita paloiteltuna ja nypi sekaisin – jätä voi näkyviksi kokkareiksi taikinaan. Lisää taikinaan 0,75 dl vettä ja sekoita niin, että taikina juuri pysyy kasassa – lisää loput vedet, mikäli taikina jää kovin kuivaksi. Peittele kulho ja laita jääkaappiin lepäämään vähintään 20 minuutin ajaksi.

Ota taikina jäkaapista ja kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi. Taita molemmat reunat sisään, niin, että taikina on kolminkertainen. Kaulitse taikina toiseen suuntaan suorakaiteen muotoiseksi ja taittele taas kolminkertaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin lepäämään 20 minuutin ajaksi.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuori ja halkaise sipulit. Mittaa calvados ja sokeri pieneen kattilaan, kuumenna kunnes sokeri on liuennut calvadokseen. Sulata voi uuninkestävässä paistinpannussa, lisää sipulit kantapuolet alaspäin pannulle. Kypsennä sipuleita 5-10 minuuttia, kunnes sipulit alkavat pehmetä. Käännä sipulit varoen, lisää pannulle calvados. Peitä sipulit kannella ja nosta uuniin 20-minuutin ajaksi.

Ota taikina jääkaapista ja kaulitse paistinpannun kokoiseksi ympyräksi. Ota paistinpannu uunista, peittele sipulit taikinalla, painele taikina varovasti reunustamaan sipuleita. Leikkaa tarvittaessa ylimääräinen taikina pois saksilla. Nosta pannu uuniin ja paista vielä 25-30 minuuttia.

Nosta pannu uunista ja anna piirakan asettua hetken. Käytä puista leikkuulautaa ja käännä piiras oikein päin. Tarjoile kylmän rieslingin ja juustojen kera.

Seuraa meitä instagramissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s