Risotto Giuseppe Verdi

Tämä risotto on saanut alkunsa Parmassa Emilia Romagnan alueella, Giuseppe Verdin synnyinseuduilla ja on tribuutti säveltäjä Giuseppe Verdille. Tästä reseptistä löytyy lukuisia erilaisia versioita, toisissa on paprikaa, toisissa tomaattia ja toisissa ei kumpaakaan. Meidän versio resepistä mukailee sitä, jonka olemme Italianmatkalla maistaneet, mikä sitten on oikea tai väärä tapa valmistaa tätä risottoa, sitä tuskin tietää kukaan!

Ainekset:

Oliiviöljyä paistamiseen

100 g Metsäsieniä

100 g Vihreää parsaa kuorittuna

100 g Prosciuto cottoa

1 kpl Sipuli raastettuna

2 kp Valkosipulinkynttä hienonnettuna

2 dl Arborio tai Carnaroli riisiä

2 dl Valkoviiniä

5 dl Kanalientä

2 dl Paksua kermaa

80 g Parmesaanijuustoa raastettuna

Valmistusohje

Paahda prosciutto cotto uunissa 200°c rapeaksi.

Kuulota riisi ja sipulit öljyssä suuressa laakeassa kattilassa, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää valkoviini ja anna risoton kiehua hiljalleen, kunnes neste on melkein kokonaan imeytynyt riisiin. Lisää kanalientä kauhallinen kerrallaan, odota, että neste on imeytynyt riisiin, ennen kuin lisäät nestettä.

Nesteen lisäilyjen välissä paista sienet ja aseta ne sivuun odottamana. Pilko ja paista myös parsat. Kun kaikki kanaliemi on lisätty risottoon, lisää lopuksi parmesaani ja kerma. Anna risoton kiehua vielä hetki, kunnes risotto on sopivan valuvaa. Lisää parsat ja sienet risoton sekaan. Tarjoile risotto paahdetun prosciutton ja La Traviatan kera, myös kuiva aromaattinen valkoviini tai Franciacortta sopii tunnelmaan erinomaisesti!

Seuraa meitä Instagramissa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s