Shinobi – Japanilaishenkinen Shokudo Ravintola

Vierailimme eilen Shinobissa, uudehkossa Helsinkiläisessä ravintolassa, joka jakautuu Shokudo ja Izakaya osiin. Shokudo puoli keskittyy ruokaan, toki juomaakin on tarjolla, kun taas Izakaya puolella juomat ovat keskiössä, niiden kylkeen voi tilata pieniä snack -tyyppisiä ruoka-annoksia. Shinobi kuvaa itseään rennoksi ravintolaksi, johon voit kokoontua ystävien kanssa syömään illallista ja nauttia Japanilaisista mauista. Annoksissa on käytetty hieman luovuutta, josta syystä ravintola ei ole puhtaasti Japanilainen vaan ennemminkin Japanista ideoita ammentava ravintola.

Grillattu Wagyu

Ruoka

Valitsimme kahden hengen menun joka koostui seuraavista annoksista:

Tuliset Edamame pavut, Sashimi, Tuna Tataki, Beef Tataki, Friteerattu riisi lohella ja avokadolla, Possua ja Riisiä, Yakitori chicken, Grillattu Wagyu sekä jälkiruuaksi Soy Sauce Ice-cream & Chocolate Cake Fantasy ja Yuzu Sorbet Lemon Cake. Ruuat toivat mieleen Japanin ja olivat laadukkaista raaka-aineista valmistettu. Erityisen mieleenpainuva oli fritattu riisi, tämä annos kuuluu niihin, joita et Japanista löydä, mutta makumaailma huokuu silti Japanilaisuutta. Annos koostui fritatusta sushiriisistä, jonka päällä oli lohesta ja avokaadosta valmistettu täyte, annosta raikastamassa oli vielä pikkelöityä sipulia. Sushiriisin pehmeys ja maku sopivat täydellisesti rapeaan pankojauhofrittaukseen, täyte toi annokseen täyteläisyyttä ja sipulit toimivat pikanttina maun raikastajana.

Friteerattu Riisi

Toinen selkeästi mieleenpainuva annos oli Beef Tataki, yksinkertaisesti lihan laadun takia. Liha oli juuri sopivasti vain nopeasti käväissyt grillissä, viipaleet olivat kauniin punaiset ja ne olivat kauniin marmoroituja. Liha suorastaan suli suussa. Beef Tataki tarjoiltiin teriyakikastikkeen sekä wasabin kera.

Beef Tataki

Jälkiruuat ovat erityismaininnan arvoisia, ne nimittäin ylitti kaikki odotukset. Soijajäätelö suklaakakun päällä oli täydellinen yhdistelmä, lisänä vielä kinuskikastike – parempaa yhdistelmää saa hakea. Yuzusorbetti, sitruunakakulla ja italialaisella marengilla puolestaan oli raikkaudessaan täydellinen lopetus illalliselle. Jälkiruuat olivat sen verran herkullisen näköiset, että innokkaat ruokailijat unohtivat ottaa näistä kuvia.

Juoma

Joimme alkuun cocktailit, joissa makumaailma toisti ravintolan teemaa tyylikkäästi. Viinilista ravintolassa on suppea, listalta löytyy kaksi punaviiniä, kaksi valkoviiniä ja yksi rosé. Joimme aterian kanssa italialaista roséta ja ranskalaista Pinot Noiria. Molemmat sopivat ravintolan rentoon tunnelmaan ja ruokaan, tyyliltään yksinkertaisesti laadukkaita viinejä, jotka eivät olleet liian monimutkaisia. Jälkiruokien kanssa nautimme vielä erinomaista Yuzu sakea.

Italialainen Il Rosé di Casanova löytyy myös Alkosta. Shinobin hinnoittelu on erittäin asiakasystävällinen, sillä 45€ ravintolassa maksanut pullo on Alkossa kirjoitushetkellä 22€.

Kehityskohteet

Ravintolan ruoka oli maukasta ja hyvin valmistettua, olisimme kuitenkin kaivanneet lisukkeisiin vaihtelua. Annoksissa toistui neljä lisuketta; rajukurkut, pikkelöity sipuli, wasabi ja teriyaki. Kun lisukkeet ovat näinkin pitkässä menussa jatkuvasti samat, herää ajatus siitä, että lisukkeita ei ole mietitty itse annokseen sopiviksi. Joissain annoksissa nämä kaikki neljä lisuketta oli mukana lautasella, joten toistoa tuli useasti. Onhan se myös hieman tylsää syödä samoja lisukkeita toistuvasti.

Palvelussa oli kuitenkin ravintolan suurimmat kehityskohteet. Saavuimme paikalle, eikä missään näy ristinsielua, paitsi asiakkaita. Seisottuamme sisällä pitkän tovin, päädyimme lopulta etsimään baarista henkilökuntaa ja pääsimme lopulta meille varattuun pöytään. Tarjoilijamme oli mukava ja rento, niin kuin ravintolan henkeen sopii, mutta olisimme toivoneet hieman enemmän paneutumista juomatarjontaan. Menulta löytyy hinta viinille laseittain ja pulloittain, mutta ei tietoa tarjolla olevista viineistä, näin ollen henkilökunnan soisi olevan edes hieman kartalla siitä, mitä viiniä myyvät. Valitettavasti tarjoilijamme osasi kertoa vain, että heillä on kahta punaviiniä, kahta valkoviiniä ja yksi rosé, puna- ja valkoviineistä hän osasi myös kertoa rypäleet ja rosésta, että se on kuiva ja mahdollisesti italiasta. Tarjoilijamme kertoi annoksista kivasti muutamalla sanalla, välillä ruuat kuitenkin toi pöytään kokki, jolloin meille ei kerrottu annoksesta mitään.

Ravintola on käymisen arvoinen ja uskon, että mekin siellä vielä vierailemme uudestaan, muutamalla pienellä parannuksella ravintola voisi olla erinomainen – rennossakin ravintolassa toivoisi saavansa hyvää ja asiantuntevaa palvelua.

Shinobin löydät Albertinkatu 38:ta

https://www.shinobi.fi/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s