Ohuiden hampurilaispihvien salaisuus

Oletko miettinyt, miten kotona saisi tehtyä ohuet pikaruokatyyliset hampurilaispihvit, niin, että ne eivät hajoa pannulla ja niin, että ne eivät kuivu korpuksi? Meillä tehdään toki myös paksumpia pihvejä, mutta välillä on kiva tehdä tuplajuusto -burgereita, niihin ei oikein paksut pihvit sovi! Ohuemmat pihvit sopivat myös paremmin perheen pienimpien suuhun.

Ainekset

400g Naudan jauhelihaa

Mausteita oman maun mukaan, esim. Suola, pippuri, kokojyväsinappi, chilikastike, valkosipulijauhe…. 

Pihvit voi myös tehdä maustamattomina, tällöin pihvit pintamaustetaan paistamisen yhteydessä.

Vaivaa jauheliha ja mausteet keskenään tasaiseksi massaksi. Jaa Jauheliha kuuteen osaan. Painele jauhelihasta noin puolen sentin paksuisia pihvejä. Leikkaa leivinpaperista 7 hieman pihvejä suurempaa palaa. Pinoa pihvit päällekkäin, laita pihvien väliin leivinpaperipalat. Pakasta pihvit, jäinen pihvi pysyy kasassa niin grillissä, kuin pannulla, lisäksi jäinen pihvi kypsyy hitaammin, jolloin jopa ohuen pihvin voi saada paistettua mediumkypsäksi!

Huom! Pihvit kannattaa muotoilla hieman suuremmiksi, kuin hampurilaissämpylät, sillä ne kutistuvat kypsyessään. 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s