Ginger Crunch – Inkiväärileivokset

Olin lukiossa vaihdossa Uudessa Seelannissa. Perheessäni oli kotiäii, Lyn, joka varmisti, että kotona oli aina leivonnaisia. Minun suosikkini oli Ginger crunch – murotaikinapohjan päällä inkiväärikinuskia.

Muutama viikko sitten tein inkiväärikinuskia jäätelön kanssa ja makumuisto herätti ajatuksen kokeilla kyseistä leivonnaista. Muutin kuitenkin ohjeen pikakinuskin perinteiseen keitettyyn kinuskiin. Reseptin lopussa linkki alkuperäiseen ohjeeseen. Leivos on muuten täydellinen makupari Earl Grey teen kanssa.

Ainekset

125g Pehmeää voita
1,25 dl Sokeria
3,5 dl Jauhoja
1 tl Leivinjauhetta
1 tl Jauhettua inkivääriä

Inkiväärikinuskikuorrute

2 dl Fariinisokeria

2 dl Kuohukermaa

1 rkl voita

3 tl inkivääriraastetta

Valmistus

Lämmitä uuni 190°C asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita kuviat aineet keskenään ja siivilöi jauhoseos voi-sokerivaahtoon, sekoita hyvin.

Nosat taikina jauhotulle leivinaluselle, vaivaa taikina hyvin. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun 20x30cm  kakkuvuokaan. Paista 20-25 minuuttia, kunnes pinta muuttuu kullanruskeaksi. Anna kakkupohjan jäähtyä.

Valmista inkiväärikinuski; mittaa sokeri ja kerma kattilaan, keitä matalalla lämmöllä kokoajan sekoittaen noin puolen tunnin ajan, tai kunnes kinuski on saostunut riittävästi. Mausta kinuski inkivärillä, lisää voi, sekoita kunnes voi on sulanut.

 

Kaada kinuski jäähtyneen kakkupohjan päälle, laita kakku jääkaappiin noin tunniksi, tai kunnes kinuski on jähmettynyt.

Alkuperäisen ohjeen löydät täältä:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s