Maailman helpoimmat gluteenittomat piparkakut

Vuosi sitten kirjoitin blogipostauksen, jossa kerroin sukumme perinne piparireseptistä. Tuon postauksen löydät täältä: https://vattuniemenviinikerho.net/2015/11/22/maailman-helpoimmat-piparkakut/ . Tätä reseptiä olen jonkun verran jo aiemmin tuunannut, mutta tänä vuonna edessä oli ihan uusi haaste, sillä omassa perheessäni, sekä molempien sisarieni perheessä on syntynyt tarve gluteenittomalle sekä täysin vehnättömälle pipariohjeelle

Tässä siis Maailman helpoimmat piparkakut gluteenittomana

300 g Huoneenlämpöistä llaktoositonta voita

300 g Sokeria

2 kpl Kananmuna

1dl Siirappia

4 tl Hienonn. kanelia

4 tl Hienonn. neilikkaa

4 tl Hienonn. kardemummaa

1 tl Soodaa

1 kpl Sitruunan raastettu kuori

7 dl Tattarijauhoja

1 dl Psylliumia

4 dl Perunajauhoja

Vaahdota rasva ja sokeri, lisää kananmunat, siirappi ja mausteet. Lisää viimeiseksi sodandsc04291 ja psylliumin kanssa sekoitetut jauhot. Lisää jauhot pienissä erissä, jauhoja on helppo lisätä leivontavaiheessa, mutta mahdoton poistaa. Liika jauho tekee pipareista kuivia. Jauhojen määrään vaikuttaa jauhojen karkeus, hienompaa jauhatusta kuluu enemmän kuin karkeampaa.

Anna taikinan maustua jääkaapissa yön yli. Kauli taikinasta muutaman millin paksuinen levy, nosta taikinasta piparimuotilla pipareita ja paista uunin keskitasolla 180 asteessa 10-12 minuuttia.

Huomioita taikinasta! Taikina on hiukan hajoavampaa kauin vehnäjauhoilla leivottu, eli kaulimisessa sai käyttää enemmän jauhoja ja hellyyttä. Leivonnassa käytin Schärin Patisserie mix-c jauhoja, sillä ne ovat vehnättömät. Myös perunajauho-tattarijauho seos toimii varmasti hyvin.

dsc04292

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s