Gluteeniton Kahvisuklaa-Fudgepiiras

Olen jo pitkään pyörittelyt mielessäni brittiklassikkoa ”millionairese shortbread” leivosta. Eli murotaikina pohjaa, kinuski ja suklaa täytteellä. Pienen pohdinnan jälkeen päädyin tekemään pohjan gluteenittomana, täytteen fudgena ja suklaan espressomaustettuna. Makeaa, mutta oi niin herkullista!

Pohja

100g Margariinia tai Voita

1 dl Sokeria

1 Kananmuna

1 tl Leivinjauhetta

2,5 dl Schär Mix Pâtisserie

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita keskenään huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää kananmuna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Vuoraa piirasvuoka, noin 30 cm halkaisijaltaan, leivinpaperilla. Painele taikina vuoan pohjalle, käytä jauhoja apuna, jotta taikina ei tartu käsiin. Peitä pohja leivinpaperilla ja aseta paino pohjanpäälle, esim. riisiä, herneitä tai papuja. Paista piiraspohjaa 30 minuuttia uunin keskitasolla.

Fudge

450 g Sokeria

115 g Voita

1,5 dl Kevytmaitoa

1 tlk Karamelisoitua maitotiivistettä

1 tl Vaniljasokeria

Laita kaikki aineet kattilaan. Keitä seosta miedolla lämmöllä noin 30 minuutin ajan, tai kunnes seos alkaa saostua. Kaada seos kulhoon, aseta kulho jäävesihauteeseen ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes sokeri alkaa kristallisoitua ja seos sakenee kermamaiseksi (noin 20-25 minuuttia). Kaada Fudge jäähtyneen piiraspohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään.dsc04261

Kahvi-suklaakuorrute

0,5 dl Espressokahvia, käytin Arvid Nordquistin Giuosto Espressokahvia

125 g Tumma suklaata, kaakaopitoisuus vähintään 70%

Sulata suklaa ja espresso kuuman vesihauteen päällä koko ajan sekoittaen. Kun seos on hyvin sekoittunutta ja sulanut, nostele seos piiraan päälle ja levitä tasaiseksi.

Koristele piiras tomusokerilla!

dsc04266

 

 

 

2 Comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s