Risotto Alla Milanese, paistettu poronfile ja punaviinikastike paahdetulla valkosipulilla

Riostto Alla Milanese, eli sahramirisotto on italialaisen keittiön klassikko. Tuhdin makuinen risotto kestää hyvin myös tuhdit lisukkeet, tarjoile risotto täyteläisen punaviinikastikkeen ja paistetun poronfileen kera!

Punaviinikastike paahdetulla valkosipulilladsc04250

50 g Sokeria
1 kpl Porkkana
1 kpl Salottisipuli
5 dl Punaviiniä
5 dl Vettä
1½ kpl Fond ”du Chef” tumma naudanlihafondi
1 kpl Rosmariinin oksa
2 kpl Valkosipulia hienonnettuna
1 kpl Salottisipuli hienonnettuna
Voita tai margariinia paistamiseen

Valmistusohje:

Pilko porkkana ja sipuli suuriksi paloiksi. Sulata sokeri kattilassa, lisää kasvikset ja paahda kunnes sokeri ja kasvikset hieman ruskistuvat. Lisää kattilaan nesteet, fondi ja rosmariini. Keitä hiljalleen 1,5 h.

Paahda hienonnettu sipuli ja valkosipuli runsaassa rasvassa. Siivilöi punasipuliliemi paahdettujen sipuleiden päälle. Anna kiehua hiljalleen vielä 30 minuutin ajan. Siivilöi kastike ja suurrusta tarvittaessa.

Risotto Alla Milanese

1,25 dl Arborioriisiä
1 kpl Salottisipuli raastettuna

2 kpl Valkosipulin kynttä raastettuna
1,25 dl Proseccoa

0,5 tl Sahramia
3,75 dl Kanalientä
75 g Pecoriinoraastetta
Oliiviöljyä paistamiseen

Voita

Valmistusohje

Paista riisi ja hienonnetut sipulit reilussa öljyssä ja voissa, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää prosecco ja sahrami anna risoton kiehua pienellä lämmöllä, kunnes neste on melkein täysin imeytynyt riisiin. Lisää kasvisliemi pienissä erissä, odota aina, kunnes neste on imeytynyt riisiin, ennen kuin lisäät seuraavan erän.  Lisää parmesaaniraaste ja ruokalusikallinen voita, risotto on valmista kun parmesaani on sulanut.dsc04256

Paistettu poron ulkofilee

700g Poron ulkofileetädsc04249

Suolaa, pippuria ja valkosipulijauhetta

Öljyä ja voita paistamiseen

4 Valkosipulin kynttä

Valmistusohje

Ota liha huoneenlämpöön 2 tuntia ennen paistamista. Mausta liha suolalla, pippurilla ja valkosipulijauheella. Kuumenna öljy ja voi pannulla, lisää valkosipulin kynnet pannulle. Paista poron fileetä 3-4 minuuttia per puoli, tarkista sisälämpö mittarilla. 55 asteinen ulkofilee on raaka, 60 asteinen ulkofilee on medium, 65 asteinen ulkofilee on medium-well done ja 70 asteine ulkofilee on kypsä.

Anna fileen levätä 10 minuuttia ennen leikkausta. Tarjoile risoton ja punaviinikastikkeen kera.

dsc04247

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s