Olutmatka Kööpenhaminaan

Kööpenhaminasta on kirjoitettu monta matkakertomusta. Varmasti on kirjoitettu myös ruokamatkailusta. Ehkäpä myös olutmatkailusta… en tiedä. Kävin muutama viikko sitten vierailulla ystäväni luona Nørreobrossa ja on sanottava, että alueella kukoistaa pienpanimo olutkulttuuri.

Kiersimme ystäväni suosituksen mukaan pienpanimo-oluita tarjoavia pubeja viikonlopun ajan. Kaikkia listalla olevia emme kerenneet kiertää, mutta pyysin ystävääni listaamaan kaikki hänen suosikkinsa, jotta saisin blogipostaukseen kattavan listan alueen parhaista pubeista. Jotta asia olisi tehty olutturistille mahdollisimman helpoksi, ovat nämä kaikki kävelyetäisyydellä toisistaan. Hotelli kannattaa buukata Nørreobrosta!

Mikropolis

Mikropolis vei sydämeni. Tämä pieni kellarikuppila on niin Kööpenhaminalainen kuin vain voi olla. Samalla se tarjoaa 20 hanaolutta, henkilökunta on ystävällistä ja asiantuntevaa. Istumme kuppilassa muutaman oluen ajan. Tänä aikana pöytämme siivotaan useaan kertaan ja pöytäämme ilmaantuu kuplavettä pyytämättä. Palvelu on mutkatonta ja ystävällistä, juuri niin kuin pitääkin.

Listalta löytyy pääasiassa Mikkellerin oluita, mutta ei sellaisia, joita löytyy kotisuomen K-marketista, vaan kokeellisempia tuotteita. Pubi on yksi Mikkellerin omistamista ravintoloista. Listalta löytyy lisäksi muita paikallisten panimoiden, kuten To Øl:in oluita.

 

Pubi ei tarjoile ruokaa, mutta pubisnacksejä löytyy. Mikropoliksen löydät:

Vendersgade 22

1363 København K

http://mikkeller.dk/location/mikropolis/

20160708_194959

Ølbaren

Olutravintola joka ei ehkä tarjoa kaupungin laajinta olutvalikoimaa, vaan haluaa mieluummin tarjota kaupungin mielenkiintoisimman valikoiman. Hanassa heillä on parikymmentä olutta ja pullosta löytyy satakunta lisää.

Ravintola haluaa tarjota olutlämyksiä asiakkailleen. Ølbaren tarjoaa myös olutmaistelua asiakkailleen hanaoluista. Maistelun voi tilata ravintolasta ja se voidaan koostaa asiakkaan toiveiden pohjalta. Maisteluita ei kuitenkaan tehdä perjantaisin ja lauantaisin klo 18:00 jälkeen. Ølbaren löydät:

Elmegade 2
2200 Kbh N

http://oelbaren.dk/

Kølsters Tolv Haner13692504_552579928279360_1991259451219379372_n.jpg

Panimo ravintola, joka tarjoaa talon omia oluita ja siidereitä. Nimensä mukaisesti tarjolla on aina 12 laatua hanassa. Tarjolla myös pientä purtavaa.

Rantzausgade 56

https://www.facebook.com/tolvhaner/info/?entry_point=page_nav_about_item&tab=overview

Ørsted Ølbar

Henkilökunta on erittäin ystävällistä ja asiantuntevaa (joskus kuulemma myös juovuksissa). Hanassa oluita on parisen kymmentä. Pulloista listaa löytyy noin sadan oluen verran. Listalta löytyy myös valikoima whiskejä, rommeja ja ginejä.

Tunnelma ravintolassa on miellyttävä, tila ei ole liian hälyisä. Hana oluet tarjoillaan kahdessa koossa.

ölbar

http://oerstedoelbar.dk/

Brus

Kööpenhaminan uusi tiulokas, panimoravintola, jossa 28 hanaa joissa tietysti panimon omia tuotteita, mutta myös muita paikallisia erikoisuuksia. Lisäksi tarjolla laaja pullovalikoima. Listalla myös drinkkejä. Tämä on siis hyvä valinta, mikäli seurueessa on myös niitä, jotka eivät niin oluesta innostu. Pubi kertoo itse, että heidän drinkki ja juomalistansa on erittäin laaja.

Ravintolan lisäksi Brus on myös Olut- ja Elintarvikekauppa, täältä siis myös tulijaiset kotiin vietäväksi!

Brusin löydät:

Guldbergsgade 29F, 2200 København N

http://tapperietbrus.dk/bar/

Nørrebro bryghus

Panimoravintola tarjoaa oluen ystävälle sekä juoma- että ruokaelämyksiä. Hanassa panimolla on 11 olutta. Pullovalikoimassa tällä hetkellä 17 olutta, jotka on mahdollista ostaa myös mukaan.

Tarjolla 3-5 ruokalajin ala carte illallisia, joihin tietenkin tarjolla myös Olut menyt kylkeen, menyn hinta 350-455 DKK. Juomat menyylle riippuen koosta 130-290 DKK.

http://www.noerrebrobryghus.dk/en

Ølsnedkeren

Panimoravintola, jolla on 8 hanaolutta joista valita. Oluiden tyyli on pääasiallisesti amerikkalainen, mutta käytössä on eurooppalaiset humalalajikkeet. Olutvalikoima on suppea, mutta uusia oluita syntyy viikoittain, näin ollen valikoima päivittyy usein.

Ølsnedkeren löydät:

Griffenfeldtsgade 52

2200 København N

http://olsnedkeren.dk/

Mikkeller & Friends

 

Mikkeller lienee jokaiselle Suomalaiselle olutharrastajalle tuttu. Mikkeller on se, josta tanskalainen pienpanimokulttuuri sai alkunsa. Mikkeller & Friends on heidän lippulaivaravintolansa. Ehkä hieman turistimesta, mutta onhan se nähtävä! Hanassa heillä on 40 olutta, joten valikoimaa riittää. Palvelu on asiallista ja asiantuntevaa. Sisustus tuo mieleen marimekkokahvilan. Ei siis ihan ykkössuosikki, mutta näkemisen arvoinen kuitenkin.

 

Mikkeller & Friendsin löydät:

Stefansgade No. 35 Kld.

2200 Copenhagen N.

 

http://mikkeller.dk/mikkeller-friends/

20160710_122706

Warpigs

Kun nälkä iskee olutturistille, on aika suunnata kohti Warpigsiä. Tässä vielä yksi Mikkellerin omistama ravintola. Olutlista on amerikkalais-tanskalaistyylinen ja ruokalista puolestaan amerikkalaista BBQ:ta. Listalta löytyy myös 20 hanaolutta. Tila on teollisen oloinen, mieleen tulee hieman jopa teurastamo, mutta sehän vain sopii teemaan. Oluet ovat välillä jopa hieman kokeellisia tavoitteena löytää oluita, jotka makumaailmaltaan sopivat BBQ-ruoan kanssa täydellisesti yhteen. IPA -löytyy aina, mutta muutakin on hanassa.

 

Warpigsin löydät:

Flæsketorvet 25

1711 København V

http://warpigs.dk/

 Muita Ruokapaikkoja nälkäiselle olutturistille alueella
Taxa

Taxasta löydät takuulla hyvät burgerit ja safkat suurempaankin nälkään. Hyvällä säällä heillä on miellyttävä ulkotarjoilu. Olutlista ei ole kummoinen, mutta täältä löytyy yksi perinteinen tanskalainen erikoisuus, AZ Ale No. 16, olut jota on hyvin vaikea enää löytää mistään. Taxasta saat myös hyvän aamiaisen, mikäli dagen efter ei valkene ihan niin kirkkaana kuin olit toivonut.

 

Taxan löydät:

Hørsholmsgade 32

http://cafetaxa.dk/

Möller kafe & kökken

Kööpenhaminan paras brunssiravintola. Ei, ei ainoastaan minun mielestäni he ovat saaneet tämän arvonimen jo kahtena peräkkäisenä vuotena. Ovet aukeavat klo 9:00 ole paikalla ajoissa tai et mahdu sisään!

20160709_091543

160 Nørrebrogade, 2200 København N.

http://www.kaffeogkoekken.dk/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s