Taste of Helsinki – Kivoja yllätyksiä ja ihan tavallisia annoksia

Taste of Helsinki avattiin tänään kovin sateisissa merkeissä. Kävimme ystäväni kanssa kiertämässä pääasiassa ruokakojuja. Muutama mahtava annos löytyi, mutta valitettavasti myös hyvin yllätyksettömiä suorituksia mahtui joukkoon.

Restoran Ö

Aloitimme Restoran Ö:stä ja kyllä, Restoran Ö täytti kaikki odotuksem
me!  Kokeilimme tietenkin ravintolan nimikkoannoksen, Hirvenlihaa Saarenmaalta, mustavalkosipulikastiketta, villivalkosipulin versoja ja jäkälää! Annos oli hinnoiteltu 8 markkaan, eli 8 € ja oli kyllä joka sentin arvoinen. Hirvi oli mureaa ja sopivan suolaista, riistan makua oli juuri sopivasti. Valkosipulit sointuivat hyvin annokseen ja niiden maku oli pehmeä. Jäkälä toi annokseen hauskan rapeuden ja makuvivahteen. Suosittelen kokeilemaan. Palvelu pelasi myös hyvin ja keittiön toiminta oli ripeää!

Arvosana 10/10

Suolattua hirveä Restoran Ö

Ravintola Kolmon3n

Valitsimme listalta haukikroketin. Annoksen hintaa en muista, mutta annos oli kohtuu hintainen. Annos oli raikas, kroketit oli paneroitu lagertaikinassa ja fritattu. Kroketit olivat ilmavia, maukkaita ja keveitä. Annos oli kokonaisuutena tasapainoinen ja raikas. Ehkä hieman yllätyksetön annos, mutta hyvin kotimaista keittiötä kunnioittava. Henkilökohtaisesti olen hieman väsynyt mummonkurkkuihin. Pidän mummonkurkuista, mutta niitä on mielestäni ollut aivan liikaa ravintola-annoksissa lähiaikoina, jotain uutta kiitos!

Arvosana 8/10

Ravintola kolmon3n haukikroketit

Hella & Huone

Seuraavaksi päädyimme Tamperelaisen Hella & Huone -Ravintolan tiskille, jossa valitsimme nimikkoannoksen. Annos oli nimeltään ”Lapinkobe”. Annoksessa oli perunaa, ohueksi viipaloitua lapinhärkää, leivänpala ja annos kruunattiin höyryävällä liemellä. Valitettavasti annos oli huomattavasti näyttävämmän näköinen kuin mikä kokemus itsessään oli. Lopulta leipä oli annoksen parasta antia. Annoksessa ainoa lämmin komponentti oli liemi ja sekin jäähtyi, kun se kaadettiin kylmien perunoiden ja lihan päälle. Annoksen hinta 10 markkaa oli aivan liian korkea suhteessa annoksen laatuun.

Arvosana 7/10

Hima & Huone Lapinkobe

Hella & Huoneen jälkiruoka oli kuitenkin sen verran herkullisen näköinen, että palasimme Hella & Huoneen tiskille vielä viimeisenä.

Jälkiruoka oli Herukanlehtivaahtoa, hapankermajäätelöä ja paahdettua valkosuklaata. Annos oli äärimmäisen kaunis. Ulkonäkönsä lisäksi annos oli yksi Taste of Helsingin yllättävimmistä ja parhaista antimista tänä vuonna. Maku oli raikas, herukkainen, hapahko, mutta valkosuklaa tasapainotti mukavasti makeudellaan kokonaisuutta. Tätä olisin mielelläni syönyt vähän enemmän. Annoksen hinta 5 markkaa oli enemmän kuin kohtuullinen.

Arvosana 10/10

Hella & huone herukanlehtivaahtoa, paahdettua valkosuklaata ja hapankermajäätelöä Hella & Huoneen kokonaisarvosana kärsii kuitenkin siitä, että palvelu oli aivan sekaisin. He eivät tieneet mistä kohtaa milloinkin halusivat ottaa tilaukset, tai missä kohtaa annoksia olisi pitänyt odottaa. Kobehärän liemi loppui kesken. Tilauksen sai toistaa useaan kertaan, sillä henkilökunta unohti jatkuvasti mitä annosta odotit. Tiskin takana hääri monta tekijää, siitä huolimatta organisointi oli aivan onnetonta.

Kokonaisarvosana 8/10

Ravintola Ask

Ravintola Askin tiskille ei juuri jonoa ollut. Annoksista Porsasta ja palsternakkaa sinapilla puhutteli meitä eniten, joten päädyimme syömään porsasta. Porsas oli mureaa ja maukasta. Palsternakkapyree oli makeahkoa ja sileää. Annoksessa ei sinällään ollut mitään huomautettavaa, mutta…. annoksessa ei myöskään ollut mitään erityistä, annos ei kertonut minulle mitään ravintolasta Ask. Valitettavan yksinkertainen ja tylsä annos.

Arvosana 6,5/10

Ask possua ja palsternakkaa sinapilla

Ravintola Pastor

Pastorissa päädyin syömään Cevicheä De la Remolacha. Elikkä Paahdettua puna-,Pastor menu kelta- ja raitajuurta, cashewpähkinöillä. Annos oli herkullisen näköinen, värikäs ja raikas.  Juurekset olivat rapsakoita ja mukavan maukkaita. Annoksessa oli happoa ja makeutta, sillä annoksessa oli mukana erilaisia hillokkeita ja aivan järjettömän hyvää cashewpyreetä.

Arvosana 9,5/10

Pastor cheviche

Viinit

Viinitarjonta oli valitettavan pliisu. En halua Taste of Helsingissä juoda Kungfu Girliä tai oikeastaan muitakaan tavanomaisia viinejä. Olisi huomattavasti mielekkäämpää maistella erikoisempia juomia, vaikka sellaisia, joita ei Alkon valikoimasta löydy. Lisäksi annoskoko oli aivan valtava. Iso lasi, on todella paljon, jos haluat maistella enemmän kuin yhden lasin viiniä. Näin ollen tällä kertaa joimme vain ne yhdet lasit viiniä. Riesling

Päädyimme maistamaan Alkon vakiovalikoimasta löytyvää luomu rieslingiä Rheinessenin alueelta. Alkon hinta  14,95€. Maistattaja oli hieman kaffella, kertoi viinin jäännössokerin olevan 2,5g, joka olisi todella alhainen. Noh tarkempi tarkastelu kertoo sen olevan 7g, joka on sekin hyvin kuiva. Viini on kuitenkin sen verran hedelmäinen, että maku jää lempeän pehmeäksi. Erityisesti sitrushedelmät erottuvat jälkimaussa. Tuoksu on hieman kukkainen. Erinomainen alueensa Riesling. Tuoteen hintalaatusuhde on myös erittäin hyvä.

Arvosana 8/10

Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen kesäviini!

 

Toivottavasit Taste of Helsinki saa parempia säitä loppuviikosta!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s