Maidoton ja gluteeniton mangosuklaamoussekakku kinuskikuorrutteella

Viikonloppuna juhlittiin siskoni valmistujaisia ja minulta pyydettiin juhliin maidottomia ja gluteenittomia leivonnaisia!  Ei ehkä kauneimmat kakut, mitä olen koskaan leiponut, mutta ehdottomasti herkullisimmastapäästä. Tässä resepti ensimmäiseen kakkuun!

Pohja

2 Kananmunaa

3 dl Sokeria

1 tl Vaniljasokeria

1/5 tl Suolaa

4 rkl Kaakaojauhetta

1 dl Perunajauhoja

100 g Margariinia (käytä maidotonta leivontamargariinia, kuten Sunnuntai laktoositon)

Sekoita kaikki aineet keskenään. Paista leivinpaperilla vuoratussa irtopohjaisessa kakkuvuoassa 200 asteessa 20 minuutin ajan. Anna pohjan jäähtyä.

Mangotäyte

12 Liivatelehteä

3,5 dl Kaurakermaa

3 Kananmunankeltuaista

3 tl Vaniljasokeria

3 Kananmunanvalkuaista

1,5 dl Sokeria

300 ml Kaurafraichea

1 dl Kiehuvaa vettä

2 Mangon hedelmäliha soseutettuna

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Keitä kananmunankeltuaiset, kaurakerma ja vaniljasokeria miedolla lämmöllä kokoajan vatkaten, kunnes seos sakenee. Anna jäähtyä. Vatkaa kananmunanvalkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää kolmasosa kaurafraichesta valkuaisvaahtoon varovasti nostellen. Lisää loput fraichesta ja sekoita massa tasaiseksi. Purista ylimääräinen neste liivatelehdistä ja liuota liivatelehdet kuumaan veteen, sekoita huolella. Sekoita kuumavesi mangososeeseen. Lisää mangosose moussemassaan. Kaada massa kakkuvuokaan ja anna asettua jääkaapissa vähintään kuuden tunnin ajan.

Kinuskikuorrute

2,5 dl Kaurakermaa

2,5 dl Fariinisokeria

Keitä kinuskia matalalla lämmöllä kokoajan hämmentäen kunnes kinuski muuttuu tahmeaksi. Jotta kinuski jähmettyy kakun päälle, saa sitä keittää liki tunnin. Anna kinuskin jäähtyä ja kaada se kakun päälle. Nosta kakku jääkaappiin vielä hetkeksi ennen tarjoilua.

Koristele kakku oman maun mukaan!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s