Vattuniemen kevätkääryleet

Vietnamilaiset kevätkääryleet ovat herkullisia, keveitä ja monipuolisia! Niiden väkertäminen itsekseen on kuitenkin hiukan työlästä, joten miksei näitäkin voisi tehdä ruokapöydässä samalla tapaa kuin mexicolaiset tortillat, yhdessä tekeminen on sitä paitsi kaksin verroin hauskempaa!

Kata pöytä

Varaa jokaiselle ruokailijalle laakea astia, johon hän voi rullata omat rullansa. Tämän kattaus 1ruuan kanssa on helpoin toimia niin, että rullat rullataan ensin ja syödään sitten, toki jos nälkä jää, voi rullausta jatkaa myöhemmin. Jokaiselle rullaajalle tulee kattaa myös oma puhdas keittiöpyyhe rullausta varten. Lisäksi pöydän keskelle tarvitaan hieman riisipapereita suurempi laakea vati.

Varaa pöytään erilaisia raaka-aineita ja ehkä lista vinkkejä, minkälaisia rullia voi koota, jokainen voi sitten itse päättää seuraako neuvoja vai tekeekö oman mielen mukaan.

Ennen rullauksen aloittamista, keittiöliinoja kannattaa hieman kostuttaa joko suihkupullon avulla, tai toisella kostealla keittiöliinalla, näin riisipaperi irtoaa helpommin keittiöliinasta. Vatiin kaadetaan noin 4 cm 50 asteista vettä. kattaus 2

Rullien kokoaminen

Riisipaperi liotetaan vadissa 10-15 sekuntia ja nostetaan varovasti omalle keittiöliinalle. Riisipaperin keskiosaan lisätään täytteet, jonka jälkeen riisipaperi kääritään tiukaksi kääröksi. Tekniikka vaatii hieman harjoittelua, mutta jo tokalla yrittämällä suurin osa hallitsee jo rullaamisen taidon kiitettävästi.rullausta

Täyteideoita

Näillä täyteideoilla ei taida olla mitään tekemistä vietnamilaisten rullien kanssa, mutta tämä on sitä fuusiokeittiötä, siksi kutsunkin näitä Vattuniemen rulliksi!

Karitsarulla

Karitsan ulkofileetä paistettuna ja ohueksi viipaloituna

Omena-hunajakompottia

Ituja

Sinappimajoneesia

 

Vegerulla

Mummonkurkkuja

Retikkaa

Herneenversoja

Piparjuurimajoneesia

 

Kanarulla

Kanafilee soijamarinadilla ohueksi viipaloituna

Srirachamajoneesi

Porkkana-itusalaattia

Korianteria

 

Lohirulla

Kylmäsavulohta

Avokadoa

Kevätsipulia

Hunajapaahdettuja pistaaseja

Viisi rullaa

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s