Kujan burgerissa yhdistyy innovatiivisuus ja herkullisuus

Hellmann’s Burger Route on kampanja, jossa ravintolat esittelevät taitojaan ja tarjoavat Hellmanns1rajoitetun ajan parhaan Hellmann’s burgerinsa asiakkailleen! Kampanja-aika on 2.5-12.6.2016. Minä saan käydä testaamassa kaikki mukana olevat herkulliset burgerit, tällä kertaa testissä Kuja Bar & Bistron Tommy Gun!

Listäietoja kampanjasta http://www.hellmanns.fi

Kuja Bar & Bistro sijaitsee Hakaniemen torin kupeessa, kuitenkin hieman piilossa,

DSC03598
Ravintolapäällikkö Iida Tiira ja Keittiömestari Mika Launivuo

muutaman korttelin päässä Hakaniemen ytimestä. Kuja on ravintolapäällikkö Iida Tiiran mukaan moderni olohuonetyyppinen korttelibistro. Tiiran työparina toimiva keittiömestari Mika Launivuo on ollut mukana ravintolan alusta saakka, eli keväästä 2013 saakka. ”Lähdettiin rakentamaan burgereiden ympärille bistro meininkiä”, Launivuo kertoo, ”tehtiin ruokaa karitsan potkista linssimuhennokseen, mutta se ei ihan toiminut tässä ympäristössä”. Niistä ajoista listalle on kuitenkin jääneet Crêpet ja Flammekueche.

 

 

Launivuo kertoo, että hän tekee mieluiten töitä lounasaikaan, koska silloin voi kokeilla uusia ideoita. Lounaalla tarjoamme joka viikko jotain uutta, hän sanoo. Launivuosta huokuu aito innostus ruokaan ja jopa lapsenomainen into kokeilla uusia asioita ja ideoita.

Flammekuechenien, Creppien ja burgereiden lisäksi Kujan ruokalistalta löytyy salaatteja ja jälkiruokia. Lisäksi Kuja tarjoaa kiitettävän valikoiman käsityöläisoluita. Tiira kertoo, että olutvalikoima uudistuu usein, joten valikoimaan ei hetkessä tylsisty.

Burgerivalikoimassa Kujalla on yksi täysin vegaaninen burgeri. Vegaanisen burgerin sämpylä valmistetaan Kujan keittiössä. Lisäksi kaikki burgerit saa gluteenittomana. Lisukkeista löytyy myöskin Kujan keittiössä alusta asti valmistuvat herkulliset bataattiranet.

Miten tehdään täydellinen burgeri Mika Launivuo?

Tarvitaan täydelliset ja puhtaat raaka-aineet ja käsintehty pihvi, salaisuus on yksityiskohdissa, Launivuo kertoo.

Tommy Gun

Kampanjaburgeri on avoburgeri, jossa sämpylän päälle on koottu naudanlihapihvi juustolla, salaatilla, tomaatilla, sipulilla ja suolakurkulla ja tietysti herkullisella chilimajoneesilla. Kokonaisuuden kruunaa reilu määrä tummaa lihalientä. Sämpylä burgeriin tulee naapurista Avikaisen leipomosta. Burgerissa on 100% naudan jauhelihapihvi, jossa on alle 17% rasvaa. Juusto on sekoitus cheddaria ja emmentaalia.

Launivuo kertoo, että burgeri sai nimensä siitä, että se näyttää hieman siltä kuin sitä olisi ammuttu konepistoolilla. Kansi on lennähtänyt menemään, päällä on hakkelusta ja lihaliemi on levinnyt burgeri ympärille.

DSC03592
Tommy Gun -burgerin erikoisuus on se, että burgerin päälle kaadetaan tummaa Demi-Glace pohjaista lihalientä

Kun Launivuolta kysyy, miksi tämä burgeri kannattaa tulla testaamaan hän tokaisee: Kyllähän sen näkee, se on erilainen kuin perusburgeri, ei tule toista samanlaista eteen!

Kuja Bar and Bistro löydät:

Hakaniemenkatu 7

00530 Helsinki

http://www.kujabarbistro.fi/fi/

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s