Pienet mango-suklaaleivokset

Näissä pienissä kakkusissa yhdistyy tumman suklaan, raikkaan mangon, väkevän inkiväärin ja pähkinäisen paahdetun kookoskerman maku. Täydelliset pikku leivonnaiset teehetkeen. 

Ohjeella syntyy 6 pientä suklaaleivosta

Muropohja

50 g Voita tai margariinia

1,5 rkl Sokeria

1 dl Vehnäjauhoja

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää jauhot ja vaivaa tasaiseksi. Voitele ja korppujauhota kuusi pientä leivosvuokaa. Jaa taikina kuuteen osaan ja painele taikina jokaiseen vuokaan reunoja myöten.

Peitä taikina leivinpaperilla ja aseta leivinpaperin päälle paino, esim. riisiä tai papuja, näin taikina ei kohoa uunissa. Paista pohjia 175 asteisessa uunissa 30 minuutin ajan.

Anna kakkujen jäähtyä. Irrota kakut varovasti vuoista.

Paahdettu kookoskerma

165 ml Kookosmaitoa

Keitä kookosmaitoa kokoon, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Kun nestettä on jäljellä vain vähän, alkaa hera erottumaan ja huomaat, että kattilaan alkaa muodostua valkoisia kiteitä. Jatka keittämistä, koko ajan sekoittaen. Kiteet alkavat ruskistua ja hera kiehua vaahdoten. Keitä kunnes melkein kaikki hera on kiehunut pois, älä kuitenkaan polta paahtuvaa kookosta. Loppuvaiheessa voit siivilöidä loput herasta (noin 1 rkl) pois paahdetun kookoskerman joukosta. Jäljelle jää noin 2 rkl tummanruskeaa rapeaa keksinmurumaista raetta.

Laita paahdettu kookoskerma talouspaperille kuivumaan.

Friteerattu inkivääri

12 kpl Viipaletta inkivääriä

1 l Kasvirasvaa

Käytä mahdollisimman ohuita inkivääriviipaleita. Tarvitset 2 l kattilan. Kuumenna rasvaa 10 minuutin ajan kattilassa, pidä aina kattilan kantta vieressä rasvapalon varalta. Kun rasva on 180 asteista, friteeraa inkivääriviipaleet muutama kerrallaan. Inkiväärit ovat valmiita, kun ne muuttuvat kullanruskeiksi ja käpristyvät.

Laita friteeratut inkiväärit talouspaperille kuivumaan.

DSC03572

Mangohyydyke

0,5 kpl Erittäin kypsää mangoa

0,5 dl Sokeria

0,5 dl Vettä

1 kpl Liivatelehti

1 rkl Kiehuvaa vettä

Keitä sokerista ja vedestä siirappi. Kuori ja soseuta mango, sekoita mangosose sokerisiirapin kanssa ja paseeraa seos. Liota liivatelehti kylmässä vedessä. Purista ylimääräinen vesi liivatelehdestä ja sekoita se kiehuvaan veteen, kunnes se liukenee täysin. Lisää liivate mangososeeseen ohuena nauhana koko ajan sosetta sekoittaen.

Aseta sose jääkaappiin hyytymään noin 1-1,5 tunnin ajaksi.

Suklaa Ganache

1 dl Kuohukermaa

100g Tummaa suklaata, kaakaopitoisuus vähintään 70%

Sulata suklaa ja kerma vesihauteessa, kunnes massa on tasaista.

Leivosten kokoaminen

Kaada suklaa ganache kakkupohjiin, anna ganachen jähmettyä. Kaada mangohyydyke kakkujen päälle kun se on melkein täysin hyytynyttä. Ripottele mangohyydykkeen päälle paahdettu kookoskerma. Aseta 2 viipaletta friteerattua inkivääriä jokaisen kakun päälle.

DSC03565

Tarjoile leivokset Earl Grey teen kera!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s