Blinit sinihomefraichella, lohenmädillä ja savuporolla

Blinit ovat herkku jota täytyy syödä ainakin kerran vuodessa. Rasvaisuutensa vuoksi ne sopivat mielestäni erinomaisesti alkuruuaksi, jolloin määrä pysyy sopivana. Blineihin olen kokeillut muutamaa ohjetta, tämä on kuitenkin se, jota pidän parhaana.WP_20160118_001Idea blinien ja sinihomeen yhdistämisestä syntyi, kun Joulupukki toi pullollisen Chateu Carsinin valkoviiniä. Kyseessä oli vuoden 2010 makea Cadillac, mukana oli saatekirje, jossa kyseistä viiniä suositeltiin joko suolaisen alkuruoan kaveriksi tai täydelliseksi juomaksi pipareille ja sinihomejuustolle. Valitettavasti en ollut paikalla, kun pukki tämän lahjan toimitti, joten se pääsi käyttöön vasta Tammikuun puolella, näin ollen päätin keksiä alkuruoan jossa olisi sinihomejuustoa.

Olin todella skeptinen makean viinin yhdistämisestä suolaisen ruoan kanssa, mutta turhaan. Sinihomeen ja tämän viinin yhdistelmä todella toimi ja viini ei ruoan kanssa maistunut kovinkaan makealta.


 

Blinit

Muutaman reseptin kokeilemisen jälkeen, olen todennut, että Olivian 2011 helmikuun numerosta löytyvä ”Rapeat Blinit” ohje on helpoin ja paras. Reseptin takana on Ravintola Bellevuen keittiömestari Kari Pasonen. Ohjeesta tulee 8-10 pientä alkuruokabliniä.

Taikina

1,5 dl Täysmaitoa

8 g Tuorehiivaa

1,25 dl Tattarijauhoja

0,5 dl Vehnäjauhoja

0,5 tl Suolaa

0,5 dl Vehnäolutta

1 Munankeltuainen

1 Munanvalkuainen

Paistamiseen:

100 g Kirkastettua voita

Sekoita kulhossa maito, hiiva, jauhot, suola ja olut. Anna taikinan käydä leivin liinan alla 6-8 tuntia.

Kirkasta voi. Laita voi kattilaan, lämmitä miedolla lämmöllä 10 minuutin ajan, kunnes hera erottuu rasvasta. Älä ruskista voita tai keitä sitä. Nosta kattila sivuun ja anna voin jäähtyä. Kun hera on laskeutunut kattilan pohjalle, nostele kirkastettu voi kauhalla varovasti toiseen astiaan.

Vatkaa keltuainen taikinan sekaan. Vaahdota valkuainen kovaksi vaahdoksi ja nostele varovasti blinitaikinan joukkoon.

Kuumenna blinipannulla ruokalusikallinen kirkastettua voita. Kun pannu alkaa höyrytä, nostele pannulle taikinaa noin 0,5-1 dl per blini. Paista 2-3 minuuttia kunnes pinta on hyytynyt, käännä vielä hetken toiselta puolelta. Anna blinien levätä noin 3 minuuttia, kaada lopuksi päälle pieni määrä kirkastettua voita.

Tarjoile lisukkeiden kera!

Vinkki! Mikäli et omista blinipannua voit käyttää pannulla esim. leivosmuotteja, näin saat sopivan kokoisia blinejä. Mikäli teet blinejä ystävänpäiväksi, voit käyttää sydämenmuotoisia piparimuotteja.

Lisukkeet

10 Viipaletta kylmäsavuporoa

5 rkl Lohenmätiä

1 kpl Salottisipuli hienonnettuna

150 g Creme Fraiche

100 g Saint Agur sinihomejuustoa

Pehmennä homejuusto kattilassa, sekoita Creme Fraiche ja pehmennyt sinihome keskenään. Jäähdytä seos jääkaapissa. Tarjoile lisukkeet blinien kera!

 

1 Comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s