Beef Rendang

Rendang on alun perin Indonesiasta kotoisin oleva mausteinen liharuoka. Pataa haudutetaan 4 tunnin ajan, kunnes kastike on liki täysin haihtunut, jäljelle jää mureaa lihaa, jota peittää maukas maustepinnoite.

Rendang on kehitetty säilöntämenetelmäksi, näin ollen ruoka on itseasiassa astetta parempaa seuraavana päivänä. Raaka-aineet vaativat hieman etsimistä, mutta ainakin Hakaniemen Vii-Voan liikkeestä löytyy haastavimmat Galangalan ja kafiirilimetilehti!

Raaka-aineet

1 Kg Naudanlapaa/ Osso Buccoa

KASVISTAHNA

1 tl Suolaa
1 tl Korianterinsiemeniä
¼ tl Kurkumaa
2½ cm Pala inkivääriä
4 kpl Isoa valkosipulinkynttä
4 kpl Salottisipulia
2 tl Chilihiutaleita

PAISTETTAVAT KASVIKSET
2 kpl Sitruunaruohon oksaa, vain valkoinen osa
2½ cm Galangal juurta viipaloituna
4 kpl Kafiirilimetinlehteä

KASTIKE
2 pss Kuivattua kookoskermaa 5 dl kuumaan veteen liotettuna, tai 1 tlk kookoskermaa
1 rkl Palmusokeria tai ruskeaa sokeria

Valmistusohje

Soseuta tasaiseksi massaksi inkivääri, valkosipuli, korianterinsiemenet, kurkuma, suola sipulit ja chilihiutaleet. Kuutioi liha ja paista ruskeaksi kasviöljyssä. Siirrä liha odottamaan kulhoon ja paista galangal, kafiirilimetinlehdet ja sitruunaruoho rasvassa hetken. Siirrä paistetut kasvikset lihan kanssa odottamaan kulhoon.
Paista soseutetut kasvikset keskilämmöllä 10-15 minuutin ajan, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Lisää kookoskerma ja sokeri. Sekoita tasaiseksi, lisää paistetut kasvikset ja liha. Hauduta lihaa 4-4,5 tuntia kunnes melkein kaikki neste on haihtunut. Loppuvaiheessa huomaat, että lihan rasva alkaa erottua kastikkeesta. Tässä vaiheessa, nosta hellan lämpö täydelle teholle ja paista kunnes kastike on täysin haihtunut. Huom! Rasva ei haihdu, sen voi kaataa pois.
Tarjoile riisin tai cuscusin kera!

DSC02885.JPG

 

1 Comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s