Adoptoi oliivipuu

Toiset adoptoivat vuohia ja rupeavat kummiksi lapselle kehitysmaassa, me adoptoitiin oliivipuu.

Reseptikortit
Nudon reseptikortit

Kaikki sai alkunsa muutaman vuotta sitten, kun katsoin Neljän tähden illallinen -ohjelmaa. Kyseisessä jaksossa Sampo Marjomaa kokkasi vieraillensa, ruoka ei jäänyt mieleen. Sampo oli kuitenkin saanut lahjaksi adoptoidun oliivipuun. Ajattelin, että mikä mahtava idea. Miehelläni on kaikkea ja hän on myös tarkka tyylistään, joten hänelle on käytännössä mahdotonta ostaa lahjoja. Näin ollen hän sai muutama vuosi sitten lahjaksi adoptoidun oliivipuun Italiasta.

Nudo on yritys, joka myy tuottamiaan oliiviöljyjä ja adoptoi oliivipuita. Adoptiovanhempi saa kotiinsa 4 kertaa vuodessa lähetyksen oliiviöljyä, yhden kvartaalissa. Ensimmäiset kolme lähetystä on adoptiopuun satoa ja viimeinen lähetys on maustettuja oliiviöljyjä. Mikäli oman puun sato ei riitä täyttämään lähetysten purkkeja, täydennetään lähetyksiä Nudon muiden puiden sadosta. Puun luona saa myös kyläillä, mikäli haluaa, tätä emme tosin ole vielä tehneet.

Hauska idea tämä adoptio, vaikka hieman leikkimielistä onkin. Oliiviöljyt ovat kuitenkin huippulaatuisia ja niin herkullisia, että niitä voisi syödä sellaisenaan. Ensimmäisen lähetyksen mukana tulikin oliiviöljytastingin järjestämisohjeet. Vertasimme tuolloin Nudon öljyä kotoamme löytyvään Pirkan parhaat öljyyn ja olihan se ero valtava.

Viime viikolla saapui tuo syksyn maustettujen öljyjen satsi, samat maustetut öljyt kuin viime vuonna timjami, chili ja sitruuna.

Timjami

Aivan valtavan herkullinen maustettu öljy, tämä meillä loppui viime vuonna ensimmäisenä. DSC02775Käytimme sitä erityisesti lammasruokiin, mutta myös leipätaikinoihin. Maku on intensiivinen, joten timjami maistuu varmasti myös valmistettavassa ruoassa. Lähetyksen mukana tulee myös reseptejä makuöljyille. Timjamiöljy reseptit ovat:

  • Musta oliivi ja yrtti foccacia
  • Kickhernekeitto timjamiöljyllä ja parmesaani krutongeilla

Nämä reseptit menevät varmasti testiin pian.

Chili

Chiliöljy on jokaisen chilin ystävän unelma. Öljyssä on todellakin potkua, enemmän kuin voisi DSC02774uskoa. Chiliöljyä käytimme liharuokiin, pizzakastikkeeseen ja sellaisenaan pizzan päällä. Öljyn potku yllätti ensimmäisellä kerralla, jolloin ruuasta tuli jopa astetta liian ärhäkkää. Chili reseptit ovat:

  • Spiralini ricottalla, chilillä ja tomaatilla
  • Chili majoneesi

Spiralinin testaukseen voi mennä hetki, mies kun ei pastasta juuri välitä. Chili majoneesia voisi kokeilla, en yleensä tee majoneesia itse, Hellmann’s kun ajaa asian, mutta voisihan sitä ainakin kokeilla.

Sitruuna

Sitruuna on mausta ehkä tylsin, mutta samalla monikäyttöisin. Sitruunaa olen käyttänyt kalan DSC02771kanssa, salaatteihin, pastoihin ja keittojen pinnalla. Maku on tässäkin öljyssä hyvin intensiivinen, joten tämä on helppo tapa saada makua leivontaan ja ruoanlaittoon. Sitruuna reseptit ovat:

  • Sitruuna-kesäkurpitsa kuppikakut
  • Kesäkurpitsankukat lampaanmaito ricottalla

Kuppikakut menevät varmuudella testiin, kesäkurpitsan kukat riippuvat pitkälti kukkien saatavuudesta ja lampaanmaito ricottan saatavuudesta.

Olen pitänyt Nudon tuotteista, lisänä näillä on hauska stoory, ne toimivat myös hauskana lahjana, öljy ei myöskään lopu kotoa yleensä kesken.

Lisää aiheesta:

http://www.nudoadopt.com/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s