Fredags Flaskan – Perjantaipullo

Svenskadagen i ära skriver jag först på Svenska och senare ”Samma på Finska”.Fredags flaskan, ja hur skall man välja ett bra vin, ett som passar med den mat man tänkt eller som är trevligt att dricka vid sociala sammanhang. Det är en aning svårt för mig att tro, men dagens rekommendation är faktiskt ett Merlot vin. Min åsikt vanligen av Merlot vin är milt sagt negativt, I självaverket brukar jag undvika vin som även har en aning Merlot I dem. Men nu var ju situationen den att jag inte hade själv valt vinet, och denna flaska var verkligen en enormt positiv överraskning.

Men i varje fall, dagens rekommendation är:

Bodega Piedra Negra Merlot Reserve 2014 – Argentina

Pris 14,90€

Doften, den är fyllig, en aning syrlig, med en nyans av plommon. Jo jag trodde faktiskt att det var ett italienskt Sangiovese vin baserat på doften, det är sällan jag mistar mig på vindrufs varianter, men den här gången gick det ordentligt upp mot skogen.

Smaken då, ja den var saftig, en aning fyllig, med mjuka tanniner, syrlig. Den passade enormt fint med maten vi hade, koreansk bulgogi, alltså en asiatisk mat med chili, vitlök och ingefära, kött och grönsaker. Därmed kan man säga att vinet passar väl med kötträtter som inte är feta, men en aning kryddiga. Men vinet var mycket gott även som sådant.

Som referens till priset skulle jag säga att pris-kvalitetsmässigt är vinet en -0,5 alltså är det en snutt för dyrt för kvaliteten, men om du söker efter ett medelfylligt lätt drickbart vin, som även smakar till någon som är mer invigd i rödviner, är detta ett säkert val.

Mer info om vinet:

http://www.alko.fi/tuotteet/430097/?fromsearch=true


Och samma på Finska….

Ruotsalaisuuden päivän kunniaksi kirjoitin ensiksi Ruotsiksi ja vasta nyt ”Samma på Finska”.

Perjantaipullo, miten valita hyvä viini, viini joka sopii illallisen kanssa hyvin yhteen tai mikä on hyvä seurusteluviini? Minun on aavistuksen vaikea uskoa, mutta päivän suositus on Merlot viini. Mielipiteeni Merlot viineistä on lempeästi ilmaistuna negatiivinen. Itseasiassa välttelen Merlot viinejä ja viinisekoituksia kuin ruttoa. Mutta tilannehan olikin se, että en ollut itse viiniä valinnut, näin ollen päädyin Merlota juomaan ja tämä Merlot olikin erittäin positiivinen yllätys.

Joka tapauksessa, päivän suositus on:

Bodega Piedra Negra Merlot Reserve 2014 – Argentina

Hinta 14,90€

Tuoksu, tuoksu oli täyteläinen, aavistuksen hapokas ja siinä oli havaittavissa aavistus luumua. Luulin todellakin tuoksun perusteella, että kyseessä oli Sangiovese rypäleestä valmistettu italialainen viini. Harvoin erehdyn rypäleestä tuoksun perusteella, mutta tällä kertaa meni metsään oikein kunnolla.

Maku, oli mehukas, keskitäyteläinen, pehmeän tanniininen ja hapokas. Viini sopi erinomaisesti ruokamme kanssa, korealainen bulgogi, joka siis on aasialainen ruokalaji jossa mausteina chiliä, valkosipulia ja inkivääriä, lisäksi paistettua lihaa ja kasviksia. Näin ollen uskaltaisin sanoa, että viini sopii hyvin vähärasvaisten aavistuksen mausteisten liharuokien kanssa. Viini on kyllä oikein hyvä myös sellaisenaan.

Hinnasta sanoisin, että hinta-laatusuhde on -0,5 eli viini on aavistuksen verran liian kallis laatuunsa nähden. Toisaalta, jos etsit helposti juotavaa viiniä, joka maistuu myös viiniharrastajalle, sanoisin että tämä on erinomainen valinta.

Lisätietoja viinistä:

http://www.alko.fi/tuotteet/430097/?fromsearch=true

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s