Ruokashoppailua

Onko mitään parempaa kuin kävellä rauhassa ruokakaupan läpi, hypistellä nuuhkia ja ihmetellä kaikkea mitä kaupasta löytyy. Ei aikarajoitteita, ei ostoslistaa….

Kävin eilen Stockan Herkussa, keskellä päivää, oli hiljaista ja rauhallista sai rauhassa tutkia valikoimia! Tämä on harvinaista huvia, viikonloppuisin kun tämä ei onnistu, kaupoissa on yksinkertaisesti liikaa ihmisiä!

DSC02689Vihdyin erityisen hyvin kasvisoastolla, mukaan tarttui sitruunoita, punajuuria, fenkolia, valkosipulia, salviaa, rosmariinia, minttua, kevätsipulia…. Mustajuuri jäi kuitenkin saamatta, sitä en löytänyt!DSC02691

Eilen syntyikin jo maukas punajuuripiiras, vuohenjuustolla, karamelisoidulla sipulilla, paahdetulla valkosipulilla ja yrteillä, resepti tulee tänään blogiin!

Kävin myös tutustumassa Herkun pakastealtaisiin, niistä kun löytyy aina jotakin jännittävää, tällä kertaa mukaan tarttui kampasimpukoita, tänään ajattelinkin kokeilla fenkoli-perunakeittoa serraanoon kietatistujen paistettujen kampasimpukoiden kera, saa nähdä onko lopputulos syötävää. DSC02690

Liäsksi mukaan tarttui muutamia perusraaka-aineita, sitruunaa pitää aina olla, kuten myös porkkanoita, punasipulia, valkosipulia ja Hellmann’sia. Hellmann’s on mahtava majoneesi, maustamattomana tietenkin, pohja melkein mihin vain, vaikkapa sitruunapiiraan taikinaan, saa nähdä mitä keksin. DSC02693 Yrttejä ei voi koskaan olla keittiössä liikaa! Ajattelin hypätä nyt vieraampien yrttien maailmaan, yksi kerrallaan, ensimmäinen uudempi tuttavuus on Salvai! Meillä käytetään jatkuvasti rosmariinia, timjamia, oreganoa, korianteria ja basillikaa, lisäksi tilli pja persilja ovat tietenkin tuttuja. Mutta yrttihyllystä löytyy vielä paljon jännittäviä makuja, joten tänä syksynä tavoitteena on kokeilla kaikkea tarjolla olevaa ainakin kerran!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s