Punajuuripiiras

Punajuuri ja vuohenjuusto on klassinen yhdistelmä. Tässä piiraassa ne saavaat seurakseen karamelisoitua sipulia, paahdettuja pekaanipähkinöitä ja yrttejä.

Taikina

15 g Tuorehiivaa

50 g Voita sulatettuna

0.5 dl Maitoa

1 kpl Kananmuna

4 dl Spelttijauhoja

1.5 dl Erittäin hienoja vehnäjauhoja

2 tl Suolaa

1 rkl Salviaa hienonnettuna

1 rkl Rosmariinia hienonnettuna

Sekoita hiiva, maito ja  sulatettu voi keskenään. Vatkaa kananmuna kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna, yrtit ja suola voisekoseen. Lisää jauhot hiljalleen, vaivaa taikina tasaiseksi ja jätä kohoamaan huoneen lämpöön.

Täyte

6 kpl Pieniä punajuuria

2 kpl Yksikyntisiä valkosipuleja

2 kpl Punasipulia

2 rkl Hunajaa

1 rkl Valkoviinietikkaa

200 g Vuohenjuustoa, mikäli pidät sinihomejuustosta enemmän, voit käyttää myös sitä

1 rkl Rosmariinia hienonnettuna

1 rkl Salviaa hienonnettuna

0.5 dl Pekaanipähkinämurskaa

4 rkl parmesaaniraastetta

Oliiviöljyä, suolaa ja pippuriaDSC02702Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuori ja lohko punajuuret, aseta ne uunivuokaan, kaada hieman öljyä punajuurien päälle. Kääri Valkosipulit folioon. Paista valkosipuleita ja punajuuria puoli tuntia uunissa.DSC02704Viipaloi punasipulit, laita ne kattilana hunajan ja etikan kanssa ja keitä pienellä lämmöllä kunnes sipulit ovat karamelisoituneet. Paahda pähkinät pannulla.

Hienonna puolet vuohenjuustosta ja paahdetut valkosipulit, sekoita yrttien kanssa tasaiseksi massaksi. Vuoraa pieni uunivuoka leivinpaperilla, kauli taikina uunivuoan kokoiseksi, nosta taikina vuokaan ja painele kiinne vuoan reunoihin.DSC02706

Levitä taikinan päälle vuohenjuusto-yrttiseos. Aseta punajuuret täytteen päälle, mausta suolalla ja pippurilla. Murenna loput vuohenjuustosta punajuurien päälle. Ripottele pihtien avulla karamelisoituneet sipulit piiraan pinnalle, lisää viimeiseksi paahdetut pähkinät ja parmesaaniraaste.

Paista 200 asteisessa uunisa 30 minuuttia

DSC02708

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s