Valkosipulikeitto Espressovaahdolla

Runsas määrä valkosipulia, yhdistettynä espresson, valkoviinin ja kevätsipulituhkan kanssa, kuulostaa aika villiltä, mutta on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen kokonaisuus!

Raaka-aineet

3 kpl Ykiskyntistä valkosipulia tai 2 kpl tavallista valkosipulia
5 kpl Porosalamiviipaletta revittynä (Kotivaara)
3 kpl Kevätsipulia
5 kpl Keskikokoista perunaa
1 kpl Salottisipulia
2 rkl Oliiviöljyä
1,9 dl Valkoviiniä
5 dl Kasvislientä
Suolaa ja pippuria maustamiseen
1 shotti Espressoa
2 dl Kuohukermaa
Tryffeliöljyä pinnalle

Valmistus

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kääri valkosipulit folioon ja laita ne uuniin. Laita yksi kevätsipuli ja revitty porosalami uuniin. Paista valkosipuljea 30 minuutin ajan, paista kevätsipulia kunnes se on palanut tumman ruskeaksi kauttaaltaan. Paista porosalamia kunnes ne ovat rapeita lastuja.

Pilko perunat, salottisipuli ja loput kevästipulit, paista kasvikset oliiviöljyssä 5 litran kattilassa. Lisää sekaan valkoviini, vesi ja annosfondi. Keitä kunnes perunat ovat pehmenneet, lisää sekaan kuoritut valkosipulit. Soseuta keitto sauvasekoittimella, tämän jälkeen paseeraan itse keiton, valkosipulikeitto espressovaahdollakoska pidän mahdollisimman sileästä lopputuloksesta. Mausta suolalla ja pippurilla.

Valmista espresso ja anna sen jäähtyä. Hienonna paahdettu kevätsipuli morttelissa tuhkaksi. Vaahdota kerma, sekoita espresso kermavaahtoon. Sekoita Espresso vaahto keiton joukkoon varoen, pinnalle jää sekoituksen jälkeenkin pieni vaahtokerros. Kaada keitto tarjoiluastioihin, kaada pintaan pieni tilkka tryffeliöljyä, ripottele päälle kevätsipulituhkaa ja muutama porosalamilastu.

Tarjoile Itävaltalaisen Saint Laurent punaviinin ja rapeaksi paahdettujen patonkiviiplaeiden kera!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s