Pizzaa, pizzaa, pizzaa, mitä juomaksi?

Pizzan kanssa sopii monet juomat oluista siidereihin ja viineihin. Pidättäydyn nyt tässä postauksessa viineissä, jos ei muuta niin blogin nimen takia!

Pizzan kanssa viinin yhdistäminen voi olla haastavaa. Pizzasta löytyvät juustot ovat usein rasvaisia, joten viinin on oltava hapokas, tällöin se leikkaa juuston rasvaisuuden. Pizassa on usein myös laaja kirjo muita makuja, mutta muut maut eivät ole kovin hallitsevia, näin ollen liian täyteläinen viini voi peittää pizzan maut herkästi.  Nyrkkisääntönä voisi sanoa, että pizzan kanssa sopii parhaiten kylmempien alueiden punaviinit kuten Malbecit Argentinasta ja Pinot Noirit Uudesta-Seelannista.

Tässä siis muutama mielestäni pizzalle hyvin sopivaa viiniä:

Don David Malbec Riserva 2013dondavid

Alko 11,99 €

Viini on pizzaviiniksi kohtalaisen täyteläinen ja paahteinen. Maussa mustaherukkaa. Syy miksi tämä viini sopii pizzan kanssa lienee se, että maku on hedelmäinen mutta silti runsas. Viinissä on jonkin verran parkkihappoja sekä hedelmäistä hapokkuutta. Suosittelisin tätä viiniä pizzojen kanssa, joissa täytteissä voimakkaita juustoja ja lihaa.

Yhteensopivuus Pizzan kanssa 5/5

Tämä on pitkäaikainen suosikkini pizzaviiniksi.


Waipara Hills Central Otago Pinot Noir 2013
Waiparahills

Alko 12,37 €

Tämä herkullinen Pinot Noir on alkon valikoimissa halvimmasta päästä Uusi-Seelantilaisia viinejä, toisaalta laadultaan hintaansa parempi. Tämä Pinot Noir on Don Davidia huomattavasti keveympi valinta ja maultaan marjainen ja aavistuksen paahteinen. Tässäkin viinissä marjojen hapokkuus on se, joka tekee juomasta oivallisen pizzaviinin. Erityisestis suosittelisin tätä viiniä pizzan kanssa mikäli täytteet ovat kasvis/kalatäytteitä.

Yhteensopivuus Pizzan kanssa 4/5

Erinomainen äyriäis/kala/kasvispizzaviini.


LlaiLlai Grenache 2012LaiLai

Alko 12,89 €

Tämä kirsikkaisen hapokas Chileläinen on yksi pitkäaikaisista suosikeista sekä pizzan kanssa, että seurustelujuomana. Tämä viini on keskitäyteläinen, yrttinen ja mausteinen, sekä aavistuksen savuisa. LlaiLlai on näistä viineistä helpoimmin lähestyttävä, eli sopii myös mikäli seurueessa on henkilöitä, jotka eivät usein juo viiniä. Kirsikkainen hapokkuus toimii pizzan kanssa erittäin hyvin. Tämä viini sopii parhaiten kun tarjolla on monenlaisia pizzoja, eli viinin on ns. kaikkien kaveri.

Yhteensopivuus Pizzan kanssa 4/5

Erinomainen seurustelujuoma, helposti lähestyttävä, soveltuu monen erityyppisen pizzan kanssa nautittavaksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s