Malmgård maaseutumatkailun helmi

Moni tuntee pienpanimo Malmgårdin maukkaat oluet, onhan ne löytäneet tiensä kauppojen ja Alkon hyllyille, sekä useiden ravintoloiden valikoimaan. Malmgård on kuitenkin enemmän, Malmgård on tila Loviisassa, josta tulee muitakin huipputuotteita, lisäksi he tekevät ehkä maailman maukkainta spelttileipää.

Malmgårdin pelot

Malmgårdin kartano sijaitsee Koskenkylänjoen varrella, joka on nykyisin osa Loviisaa. Kartanon historia ulottuu vuoteen 1614. Kartanolla on ollut 16 omistajaa ja 12. omistajasukupolvea, tosin tämä laskenta ei huomioi naispuolisia omistajia. 1880 -luvulle saakka Malmgård on ollut ihan tavallinen herraskartano. 1880-luvulla Malmgårdin Kreivi Carl Magnus Creutz kuitenkin rakennutti tilalle päärakennuksen, jota voidaan vaatimattomasti kutsua linnaksi, tällöin kartano erottautui musita alueen herraskartanoista, ainakin aikaansa nähden pröystäilevällä päärakennuksella.

Mikäli tarkempi historia kiinnostaa, voit tutustua aiheeseen osoitteessa http://www.malmgard.fi


Nykyisen kartano on erikoistunut luomuviljelyyn ja jalostukseen. Peltoja on liki 500 hehtaaria. Kartano harjoitta matkailua, oluttuotantoa ja metsätaloutta. Sähkö saadaan omasta koskesta.

herkkukori

Malmgårdin tuotteet

Malmgård tuottaa laaja-alaisesti erilaisia tuotteita. Parhaiten heidät varmasti tunnetaan oluista ja nehän oMalmgårdin puotivat erinomaisia, mutta heiltä löytyy myös valtavan hyviä luomujauhoja, kuvassa spelttijauhot, erilaisia leseitä, hunajaa, kylmäpuristettua rypsiöljyä, mausteseoksia ja etikoita. Puotivierailu kannattaa mikäli liikut itäuudellamaalla, heidän spelttileipänsä on vertaansa vailla! Puoti on myös hyvin sympaattinen, se sijaitsee vanhaa tallia muistuttavassa rakennuksessa. Sisällä kuitenkin odottaa laaja valikoima Malmgårdin omia totteita lisäksi valikoimassa on muiden lähialueen tuottajien tuotteita. Puoti on auki vuoden ympäri tiistai-sunnuntai. Varoitus, spelttileipä loppuu usein kesken, suosittelen käymään siis aikaisemmin päivällä.


Panimo

Olutpanimo

Malmgårdin tilalla sijaitsee panimo, jossa tilan omat olutmestarit panevat parastaan. Panimoa pääsee ihailemaan kartanopuodista käsin, mutta panimoon järjestetään myös ohjattuja panimovierailuja, olutmaisteluja ja ruokatarjoilua.  Tällainen ekskursio on vielä suorittamatta, mutta eiköhän sekin toteuteta lähiaikoina, onhan Malmgård mökkikuntamme helmi!

Juomatkolme juomaa

Malmgårdin oluet ovat suodattamattomia Ale -tyylisiä oluita. Lisäksi valikoimasta löytyy mielestäni paras kotimainen siideri, Huvila Omean siideri. Vakiovalikoimassa on kymmenkutna tuotetta, joita valmistetaan 2000 -litran erissä. Tuotteilla on tarkat laatukriteerit, niiden valmistuksessa noudatetaankin kolmen maiston periaatetta, jokaista erää maistetaan valmistuksen aikana kolme kertaa, jotta varmistutaan erän laadusta.

Huvila Omena Siideri

DSC02521

Kiistämätön ykkönen kotimaisesa siiderituotannossa. Kuiva ja hapokas juoma, jossa maistuu aito omena. Parempaa en ole löytänyt. Tässä todellisen siiderinystävän vastaus Brittisiidreielle. Makumaailmaltaan siideri on brittisiidereihin verrattuna raikas ja kevyt, maussa hunajaista valkeakuulasta. Toki kansainvälisistä tuotteista löytyy useita hyviä siidereitä, mutta kotimaisista ei tälle löydy vertaa.


Malmgård DinkelDSC02520

Malmgårdin Dinkel, eli spelttiolut on valmistettua ohramaltaasta ja speltistä. Maussa on selkeä pähkinäinen vivahde, kokonaisvaikutelma on raikas. Tämä on yksi kestosuosikeistani oluissa. Uskaltaisin myös sanoa, että tämä on Malmgårdin klassikko olut.


Columbus Pale Ale

Tämä on MaColulmbus Pale Alelmgårdin tuoteperheessä uusi tulokas, mutta oi niin herkullinen. Olut on erinomaisen hieno esimerkki Pale Ale tyyppisestä oluesta. Olut on suutuntumaltaan täyteläinen, maultaan hedelmäinen ja jälkimausta on helppo löytää humalan katkerot. Kannattaa kokeilla!


Malmgårdin juomavalikoima on huomattavasti laajempi, osa tuotteista löytyy vain Alkon valikoimista, toistaiseksi en ole löytänyt Malmgårdin valikoimsta huonoa tuotetta, eli toisin sanoen, Suosittelen!


 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s