Torta di Ricotta e Limone

Rakastan sitruunakakkuja ja piiraita, johtuuko siitä, että en pidä kovinkaan makeista asioista, mutta sitruunakakkuja ja piiraita voisin syödä loputtomiin. Tämä ohje on italialainen tuorejuustokakku, jossa yhdistetään ricottaa ja mascarpoonea sitruunan kanssa ja koko komeus paistetaan uunissa voitaikinaan verhottuna.

Raaka-aineet:

400 g Voitaikinaa

2 kpl Sitruunan mehu ja raastettu kuori

1,5 dl Sokeria

250 g Ricotta-juustoa

250 g Mascarpone-juustoa

5 kpl Kananmunan keltuaista

6 kpl Kananmunan valkuaista

1 kpl Kananmunan keltuaista voiteluun

Keitä kattilassa sitruunan kuoria, mehua ja 1 dl sokeria, kunnes liemi hiukan suurustuu, anna jäähtyä. Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla. Kauli taikinasta noin 2 mm paksu levy, asettele taikina kakkuvuokaan, niin, että ylimääräinen taikina roikkuu reunojen yli. Sekoita keskenään juustot, sitruunasiirappi ja kananmunan keltuaiset. Vatkaa vaahdoksi kananmunan valkuaiset, lisää hiljalleen loput sokerista. Lisää kova valkuaisvaahto varovasti nostellen juustomassan sekaan. Kaada täyte vuokaan ja taita loput taikinasta täytteen päälle, voitele taikina keltuaisella. Paista 180 asteisessa uunissa 30-minuutin ajan. Nosta kakku uunista ja anna sen levätä vielä 2 tunnin ajan, täyte on hieman löysää vielä uunista tullessaan.

Tarjoile tummasuklaakastikkeen kera.


Juomasuositus: Winzerverein Deidesheim Herrgottsacker Riesling Auslese 2010Winzerverein Deidesheim Herrgottsacker Riesling Auslese 2010

Makea, erittäin hapokas, aprikoosinen, kypsän sitruksinen, keltaluumuinen, kevyen
mineraalinen, vivahteikas

Makea sitruksisuus täydentää kakun sitruksisuutta, makeus leikkaa kakun hapokkuutta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s