Kaikki Italialaiset Ruokakirjani, tai ainakin kaksi suosikkiani

Rakastan italialaista ruokaa! Rakastan sitä varmasti enemmän kuin mitään muuta ruokaa maailmassa. Myös italialaiset rakastavat ruokaa, ja se näkyy tavassa jolla he ruokaa valmistavat; suurella sydämellä ja rakkaudella. Tavoitteena on aina täydellinen kokonaisuus. Italialaisten rakkaus ruokaan näkyy myös tuotteissa, joita saapasmaasta on maailmaan tullut. Lista on todella pitkä, omia suosikkejani ovat mm. aito balsamico, buffala mozzarella, parmesaanijuusto, parmankinkku, cotto, coppa, bresaola, salamit, gorgonzola ja viini.

Italialaisessa ruuassa yhdistyy puhtaat maut, raikkaat ja tuoreet raaka-aineet, rakkaus ruokaan ja aimo annos hifistelyä. Itselläni on kaksi rakasta italialaista ruokakirjaa, jotka mielestäni kuvastavat italialaisen ruokakulttuurin ydintä hyvin.


Italialaiset Mestarit – Antonio Carluccio, Gennaro Contaldo

Italialaiset Mestarit
Italialaiset Mestarit

Kirjassa yhdistyy kahden italialaisen mestarikokoin osaaminen, Carluccio on Pohjois-Italiasta kun taas Contaldo etelästä. Kirja siis yhdistää myös kahta erilaista italialaista ruo
kakulttuuria. Kirjassa on paljon tietoa italialaisesta ruokakulttuurisDSC02395ta, jokaisen reseptin kohdalla on myös pieni tarina kyseisestä ruuasta. Kirja käsittelee alkupalat/antipastot, alkuruuat eli primi, pääruuat eli secondi, kasvikset, hedelmät ja jälkiruat sekä välipalat. Reseptit ovat monipuolisia reseptejä kasviksista, kalasta, lihasta ja kanasta. Kirja on lisäksi kauniisti kuvitettu. Mielestäni kirja on hieno läpileikkaus italialaisesta ruuasta.


Chef on the Road – keittiömestari kiertueella – Henrik Poulsen

DSC02392

Kirjan kansi on aavistuksen hassun näköinen kuvassa, sillä kannessa on vain hieman kiiltävämmällä materiaalilla painettu nimi. Chef on the Road on oikeastaan valokuvateos, joka on höystetty resepteillä. Tämä kirja yhdistää italialaisen ja suomalaisen keittiön parhaita puolia. Suomesta kirjassa on paljon raaka-aineita ja kuvia, reseptit ovat kuitenkin pääasiassa italiasta. Rakastan tätä kirjaa resepDSC02394tien takia, mutta myös kuvien, tätä kirjaa on ilo selailla ja ihailla. Kirja jakautuu kymmeneen neljän ruokalajin
menyyhyn, ei siis tarvitse edes itse miettiä, mitkä ruoat kväisivät hyvin yhteen. Reseptit ovat joissain kohdin jonkin verran vaativia, mutta toisaalta se sopii erinomaisesti italialaiseen keittiöfilosofiaan.


Siinä missä Italialaiset Mestarit sisältää paljon perinteisiä italialaisia ruokia, Chef on the  road edustaa modernimpaa lähestymistä, kirjat siis täydentävät toisiaan kivalla tavalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s