Inkivääriolut vai inkiväärillä maustettu olut

Inkivääri on pitkään ollut Euroopassa yleinen alkoholijuomien ja oluen mauste. Inkivääristä valmistetaan myös inkivääri limonadia – Ginger Alea ja käymisteitse inkivääriolutta – Ginger Beer. Ginger Beer ja Giner Ale ovat yleensä alkoholittomia.

Tänä kesänä kaupojen hyllyille on ilmestynyt inkiväärillä maustettuja alkoholipitoisia oluita. Pidän itse inkivääristä, joten muutama näistä on tarttunut mukaan ostoskoriin.


Garage Hard Brew Ginger 4,6%Garage_Hard_Brew_Ginger_33cl

Sinebrychoff toi muutama vuosi sitten markkinoilile Garage brändin ja sen alle Hard Lemonade ja Hard Ice Tea tuotteet. Tänä kesänä tuotevalikoimaa on lajennettu maustettuihin Lager oluisiin, makuina inkivääri ja appelsiini.

Garage Hard Brew Ginger on kevyt ja raikas, inkivääri tuo lager oluelle sopivan pikantin lisän. Olut maistuu erinomaisesti kuumana kesäpäivänä hyvin jäähdytettynä. Tämä olut on juotava jääkylmänä, lämmetessään inkiväärin maku latistuu ja Lagerin maku voimistuu.

Arvio: 3,5/5

Tyyppi: Lager

Valmistusmaa: Suomi


A Le Coq Extra Ginger 4,5%ale cog

Valmistajan mukaan A Le Coq Extra Ginger on meksikolaistyyppinen makean kevyt lager olut. Ensivaikutelma oluesta on positiivinen, inkiväärin maku on hallitseva ja raikas. Olut on kuitenkin äkkimakea, jopa reippaasti liian makea olueksi. Makeudesta johtuen tämä jäi puoliksi juomatta.

Arvio: 1,5/5

Tyyppi: Lager

Valmistumsaa: Eesti


Stone’s Ginger Joe 4,0%images

Tämä on oluista ainoa perinteinen Ginger beer, eli inkivääristä käymisteitse valmistettu juoma. Maku on raikas, inkiväärinen, hapokas ja makea. Kaiken kaikkeaan juoma on positiivinen kokemus, parhaimmillaan oikein kylmänä tarjoiltuna. Juoma on erityisen hauska, mikäli haluaa vaihtelua juomarepertuaariin oluiden ja siidereiden ohelle.

Arvio: 3/5

Tyyppi: Ginger beer

Valmistusmaa: Englanti


Little Walley Ginger Pale Ale 4%Littlevv-270x450

Tämän herkullisen oluen pohjana on käytetty Pale Ale olutta. Maku on selkeä ja raikas, tyypillinen pale ale jota maustaa hieman mausteinen inkivääri. Oluen maku ja inkivääri eivät taistele keskenään vaan täydentävät toisiaan. Suosittelen!

Arvio: 4,5/5

Tyyppi: Pale Ale

Valmistusmaa: UK

Muuta: Fair Trade


Stadin Panimo Ginger Pale Ale 4,5%

Tämäkin olut on tehty Pale Ale pohjaan. Pohjalla oleva olut onkin herkullineginger-pale-alen, mutta itse inkivääri jää latteaksi ja mausta puuttuu inkiväärin ihana raikkaus. Tuotteella on myös keinotekoinen sivumaku.

Arvio: 3,5/5

Tyyppi: Pale Ale

Valmistusmaa: Suomi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s